KU – “Feathers”

00:27 26/3/2013 - Πηγή: Mixtape

Από τον «στάβλο» των Baby Guru, ένα ψυχεδελικό pop ταξίδι με τον KU στο τιμόνι ενός διαστημόπλοιου βγαλμένου από τις εικόνες του “Space 1999”.

Εδώ και μια δεκαετία ο Δημήτρης Παπαδάτος, ως μουσικός και εικαστικός καλλιτέχνης, κυκλοφορεί στην πόλη με δεκάδες διαφορετικά, εφήμερα και όχι, ψευδώνυμα και σχήματα (Hydra, Suku, Virilio, MT Du, Χλόη, BRECCIA, Kultt Of The Silent μεταξύ

πολλών άλλων). Μετά από αρκετές live εμφανίσεις, παράδοξα projects ως και performance arts, κασέτες στην Orila, και πάρα πολλές δωρεάν ψηφιακές δωρεάν κυκλοφορίες, αλλά και συνεργασίες με πολλούς άλλους μουσικούς, με το “Feathers” επιχειρεί την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική προσπάθεια ως KU, μέσω της Inner Ear Records.

Αντίθετα με ό,τι υποπτευόμουν προτού προχωρήσω στην ακρόαση του “Feathers” – επιφυλακτικά είναι η αλήθεια – o Παπαδάτος δεν παρασύρεται σε πειραματισμούς και «καλλιτεχνίζουσες» – ας μου επιτραπεί ο αδόκιμος όρος - φλυαρίες.

Αντίθετα συμμαζεύει τις πολλαπλές του επιρροές, και έχοντας στο πλευρό του τους σίγουρα εξαιρετικούς και έμπειρους πια Baby Guru – οι οποίοι συμμετέχουν στο album ως μουσικοί αλλά και με τον Prins Obi να εκτελεί χρέη παραγωγού και τον King Elephant να έχει αναλάβει την ηχοληψία και την μίξη – παρουσιάζει ένα σύνολο συνθέσεων με συνοχή και οικονομία και με κοινό παρονομαστή μία αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική των 70s – όπως την εξέλιξαν ο Brian Eno και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου – και την φουτουριστική space folk, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την διάθεση να τηρήσει τους κανόνες της pop τραγουδοποιίας.

Με κυρίαρχα τα synths και τα κρουστά αλλά και απόκοσμους lo-fi ήχους να συνοδεύουν τα φωνητικά που άλλοτε ακούγονται ως ψυχεδελικά mantra και άλλοτε ως ερμηνεία ενός μελαγχολικού και νωχελικού crooner, το “Feathers” και στα 37 λεπτά της διάρκειάς του, χωρίς ψεγάδια και αδιάφορές στιγμές, στέκεται ως άλλη μία ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα περίπτωση δισκογραφικής παρουσίας μίας «διαβασμένης» γενιάς μουσικών που αφομοίωσαν με επιτυχία τις επιρροές και εμμονές τους.

Tracks for your mixtape: “The New Grey Whistle Test”, “Jerusalem”
Label: Inner Ear Records

To “Feathers” κυκλοφορεί από την Inner Ear σε βινύλιο με δώρο το CD καθώς και σε ψηφιακή μορφή. Ο KU θα παρουσιάσει το album για πρώτη φορά ζωντανά στο Gagarin 205 στις 5 Απριλίου όταν και θα ανοίξει τη συναυλία των The Soft Moon. Θα τον συνοδεύουν οι Νίκος Χαλντούπης (bass, synths), Ιάκωβος Παυλόπουλος (drums, percussion) και Ελένη Νταλαχάνη (φωνή).

KU – Feathers (album promo teaser)

Click here to view the embedded video.

KU – “Rubicon” (official video / σκηνοθεσία: Κορίνα Τριανταφυλλίδη

Click here to view the embedded video.

KU – “Millions”

Keywords
Τυχαία Θέματα