Introducing…Minorstep

01:31 15/2/2013 - Πηγή: Mixtape

Μια απλή περιήγηση στο bandcamp, αρκεί για να ανακαλύψει κάποιος καινούρια πράγματα και νέους ήχους. Κάπως έτσι ήρθαμε σε επαφή με τον Minorstep, τον οποίο και σας συστήνουμε.

Το νέο του ΕΡ με τίτλο You κυκλοφορεί εδώ και μια εβδομάδα από την αμερικάνικη Loveless Records, και ο Αθηναίος παραγωγός Γιώργος Κρουστάλλης -a.k.a. Minorstep – παρουσιάζεται στους αναγνώστες του mixtape.gr.

Επηρεασμένος από τα κυριότερα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής σήμερα, ο ήχος του Minorstep είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το αστικό περιβάλλον της σύγχρονης μεγαλούπολης, αποπνέοντας παράλληλα μια

αίσθηση νυχτερινής μελαγχολίας.

“Ένα μέρος των κομματιών ή αρχικές ιδέες είναι φτιαγμένα αργά τη νύχτα, ξενυχτώντας, όταν η πόλη είναι στα πιο ήσυχα της, ή προέκυψαν απ’ την ανάγκη για κάποιου τύπου έκφραση – ξέσπασμα μετά από έντονες προσωπικές στιγμές. Νομίζω ότι το γενικό ύφος των κομματιών σαφώς εντάσσεται στη bass μουσική, επηρεασμένη απ’ τον απόηχο του dubstep και πολλά ηλεκτρονικά και μη ρεύματα. Future garage ή απλά electronica, νομίζω το γενικό μουσικό πρόταγμα που προκύπτει και διατηρώ είναι απαλό/χαλαρωτικό και σκοτεινό. Η ιδέα ήταν απλά να φτιάξω μουσική που μου αρέσει και προέκυψε φυσικά.

“Η βασική έμπνευση είναι κατά βάση άλλη μουσική. Μουσική που θα με εξιτάρει τόσο ώστε να με παρακινήσει να κάτσω να φτιάξω κάτι δικό μου. Και νομίζω το να εμπνέεσαι είναι απ’ τα πιο ουσιώδη στοιχεία που κερδίζουμε ακούγοντας μουσική, βλέποντας κινηματογράφο κ.λ.π.”

Το νέο του ΕΡ You είναι διαθέσιμο για digital download από τις 4 Φεβρουαρίου μέσω της αμερικάνικης Loveless Records και είναι η πρώτη κυκλοφορία του Minorstep που διατίθεται μέσω κάποιου label.

“Το EP You είναι νομίζω ένα περιεκτικό δείγμα αυτού που μ’ αρέσει να κάνω, και περιέχει τέσσερα κομμάτια που έχω ξεχωρίσει και δουλέψει πολύ. Άλλοι άμεσοι συντελεστές δεν υπάρχουν, είναι απόλυτα προσωπικά φτιαγμένο, από την ψυχολογική διάθεση και τα field recordings που συγκέντρωνα μέχρι όλη τη μηχανική ήχου, τη φωτογραφία και το design στο εξώφυλλο. H αμερικάνικη Loveless Records είχε ακούσει ένα-δύο κομμάτια που της άρεσαν πολύ και μου πρότεινε ένα ΕΡ, κάτι που προχώρησε με την απόφαση για το που θέλω να κατευθυνθεί συνολικά σαν ύφος το EP και ολοκληρώνοντας τα υπόλοιπα κομμάτια.”

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ψηφιακές κυκλοφορίες του Minorstep είναι το Cafe Aman, ένα ΕΡ με τρία κομμάτια που βασίζονται σε τραγούδια ανατολίτικης-Μικρασιάτικης φιλοσοφίας.

“Αφενός θεωρώ το ρεμπέτικο και τη μικρασιατική μουσική κορωνίδα του σύγχρονου λαϊκού μουσικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε σ’ αυτόν τον τόπο και αφετέρου βρίσκω γοητευτική την πολυπολιτισμική, προοδευτική και ζωντανή πόλη της Σμύρνης έως το ’22. Έπειτα, εκτιμώ πολύ την ανατολίτικη μουσική γενικότερα. Το Cafe Aman, λοιπόν, ήταν ένα φυσικό μουσικό αφιέρωμα με ιστορικές προεκτάσεις σ’ αυτή την κουλτούρα, με μουσικά δείγματα ή αναφορές σ’ αυτή, περασμένο μέσα απ’ τη δική μου σύγχρονη ηλεκτρονική ματιά.”

Με μια βόλτα στο minorstep.com, θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Minorstep εκτός από παραγωγός είναι και ένας πολύ καλός remixer

“Τα remix με τα οποία καταπιάνομαι είτε έχουν τη μορφή bootleg είτε προκύπτουν μετά από συνεννόηση. Συνήθως η διαδικασία αποτελεί ένα είδος φόρου τιμής, αφού ένα original με γοητεύει τόσο ώστε να μου δώσει το ερέθισμα να δουλέψω πάνω του και συχνά με γοητεύει εξίσου η ευκαιρία να ανακατευθύνω το “mood” του αλλού. Να οδηγήσω το κομμάτι, δηλαδή, σε πιο προσωπικά, μελαγχολικά, γλυκά, σκληρά ή οτιδήποτε άλλο μονοπάτια.”

Μια καλή γεύση της μουσικής του Minorstep, μπορείτε να πάρετε μέσω του promo video για το κομμάτι You, αλλά μέσω των ηχητικών δειγμάτων που ακολουθούν παρακάτω.

Minorstep – You [Promo Video]

Click here to view the embedded video.

Minorstep – You EP Preview

Minorstep – Cafe Aman

Links:
minorstep.com
facebook.com/minorstep
loveless-records.com

Keywords
Τυχαία Θέματα