Mixtapin’ with Victory Collapse

01:13 15/2/2013 - Πηγή: Mixtape

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των Victory Collapse με τους Mechanimal στο Fuzz Club αυτό το Σάββατο, oι τέσσερεις VC μας χάρισαν ένα αποκλειστικό, απολαυστικό mixtape με μερικά από τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Οι Victory Collapse, οι οποίοι κυκλοφόρησαν μέσα στο 2012 το ντεμπούτο album τους “Convenience Has Poisoned Our Souls” – άνετα ανάμεσα στα καλύτερα εγχώρια albums της χρονιάς για εμάς – έχουν προφανώς και πολύ καλό γουστό

κάτι που φαίνεται και από τις επιλογές που μοιράστηκαν στο mixtape που μας έστειλαν. Οπότε, πατήστε play παρακάτω, και παράλληλα διαβάστε τα σχόλια που μας έστειλαν για κάθε ένα τραγούδι.

Mixtapin’ with Victory Collapse by Mixtapegr on Mixcloud

1. Silver Apples – You and I
Αγχωτικές συνθέσεις απαράμιλλης ευαισθησίας με θεματολογία καταστάσεων και ήχο πολυ μπροστά απο την εποχή τους. (Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος)

2. The Fall – Blindness
Ακόμα και αυτοί που δηλώνουν οτι δεν τους αρέσουν οι Fall αν το ακούσουν σε κάποιο μπαρ θα αρχίσουν το headbanging. (Κώστας Β. Βαρώτσος)

3. The Del-Byzanteens – Draft riot
Σπουδαία σύνθεση κομματιού, τρομερή εναλλαγή couplet-refrain! (Σταύρος Τσολκανάκης)

4. Gang Of Four – Natural’s not in it
Από τα επιδραστικότερα album όλων των εποχών και ίσως το μοναδικό που από ότι φαίνεται θα συνεχίζει να επηρεάζει από άσημους καλλιτέχνες έως όλοκληρα μουσικά κιμήματα. (Διονύσης Δασιός)

5. The Teardrop Explodes – Reward
Μερικά άλμπουμ τα ακούς σε σημαντικές στιγμές της ζωής σου και από εκεί και πέρα σε συνοδεύουν στη μετέπειτα πορεία σου. (Κώστας Β. Βαρώτσος)

6. Au Pairs –It’s Obvious
Σπουδαίο ποστ – πανκ γκρουπ με πλούσιους σε θεματολογία στίχους δημιουργεί τραγούδια που σε κάνουν όχι μόνο να χορεύεις αλλά και να σκέφτεσαι! (Κώστας Β. Βαρώτσος)

7. The Sound – Sense of purpose
Τι να πρωτοπούμε για τους Sound…Χαρακτηριστικός ήχος και ύφος. (Σταύρος Τσολκανάκης)

8. Scrapping Foetus Off The Wheel – Descent into the inferno

Σαν μια Industrial ορχήστρα που παίζει wagner με μπροστάρη έναν ροκαμπιλά crooner. Μπορεί ο καθένας να βρεί διαφορετικά πράγματα για να επηρεαστεί και να εμπνευστεί. Από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. (Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος)

9. Dead Kennedys – This could be anywhere
Η καλύτερη ίσως Αμερικάνικη punk μπάντα. Το Frankenchrist είναι άγριο, σκοτεινό, καυστικό, στις ιδανικότερες αναλογίες. (Διονύσης Δασιός)

10. Crime And City Solution – Six bells chime
Θα μπορούσε να είναι στη θέση του οποιοδήποτε τραγούδι με τον Howard στην κιθάρα, από Birthday Party έως προσωπική δουλειά του. Από τις σημαντικότερες μουσικές φιγούρες. (Διονύσης Δασιός)

11. Deception Bay – Fence and flag
Ανελέητο σφυροκόπημα στα drums και επιβλητικός ρυθμός με πολιτικό υπόβαθρο. Από τα καλύτερα τραγούδια της Independent Project Records. (Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος)

12. Joy Division – She’s Lost Control
Γιατί κάποια τραγούδια είναι καλύτερα από άλλα. Αγαπημένο συγκρότημα, αναπόφευκτα επιδραστικό στον ήχο των Victory Collapse. (VC)

Υπενθυμιζούμε ότι Mechanimal και Victory Collapse εμφανίζονται το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος). Oι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και η τιμή τους εισιτηρίου είναι 10 ευρώ (προπώληση Ticket House, Public Πλ. Συντάγματος, http://www.viva.gr). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα