Grandmaster Flash @ Ρομάντσο

10:39 27/3/2014 - Πηγή: Mixtape

Μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του Grandmaster Flash την Δευτέρα που μας πέρασε. Χωρίς να έχει την ανάγκη να τονίσει τη σημασία της συμβολής του στη σύγχρονη μουσική (πράγμα περιττό άλλωστε από τη στιγμή που έχει ήδη εισαχθεί στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame), έκανε ένα χορταστικό δίωρο dj set που ξεκίνησε με το «καθαρά» rock

‘The Mexican’ των Babe Ruth και έκλεισε με το ‘White Lines’ του ίδιου και των Furious Five.

Αρχικά εστίασε σε standards των block parties της Νέας Υόρκης των 70’s και συνέχισε με μεγάλα χιτ πολλών και πολύ διαφορετικών καλλιτεχνών, από τους Bee-Gees και τους Jackson Five έως τους Chaka Demus and Pliers, τους AC/DC και τον DMX. Ως ο άνθρωπος που καθιέρωσε το scratch και το “cueing”, τα χρησιμοποίησε κατά κόρον, πάντοτε όμως με σκοπό την ενίσχυση του πάρτυ – και όχι την εκζήτηση.

Η απλότητα του σετ, η ροή του (παρά το ότι απαρτιζόταν από ετερόκλητα κομμάτια) και το ένστικτο του Flash για το τι προτιμά να ακούσει και να χορέψει το κοινό, θα έπρεπε να λειτουργεί ως πρότυπο για κάθε έναν/μία που παίζει μουσική δημόσια. Προς το κλείσιμο δημιουργήθηκε αυθόρμητα κύκλος για break-dancing, με τον Grandmaster να απολαμβάνει και αυτός τα b-boys που χόρευαν το ‘It’s Just Began’ του Jimmy Castor Bunch.

Το μόνο που ίσως έλειψε (από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τα χαρακτηριστικά αναπαραγωγής της εποχής του Wild Style και της δισκογραφίας με τους Furious Five) ήταν η οπτική επαφή με τα χέρια του Grandmaster Flash επί της κονσόλας, με δεδομένο ότι στη χρυσή εποχή του ήταν και μεγάλος showman με πολλά dj trick.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, έφυγα με την αίσθηση ότι ικανοποιήθηκαν τόσο οι γνώστες της συμβολής του Grandmaster Flash στη σύγχρονη μουσική (από τη στιγμή που συνέβαλε στο τεχνικό κομμάτι της γέννησης του hip-hop, η επιρροή του φτάνει στο σύνολο της εν ευρεία εννοία χορευτικής μουσικής) όσο και οι θεατές που ήθελαν απλά να περάσουν καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα