Future Shorts #2

16:10 18/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Με κεντρικό θέμα τον έρωτα επιστρέφει αυτήν την Άνοιξη το Φεστιβάλ Future Shorts στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

Στις 28, 29 Απριλίου και στις 5 Μαΐου ο κινηματογράφος στη short εκδοχή του αλλά και άλλες μορφές τέχνης δίνουν ραντεβού στο ΔΑΝΑΟ σε ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ που παρουσιάζεται σε 55 χώρες και 144 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι ταινίες του ανοιξιάτικου προγράμματος FUTURE SHORTS :

Mourir Auprès

de Toi/ To Die By Your Side
Σκηνοθεσία: Spike Jonze and Simon Cahn | 2011, Γαλλία | Διάρκεια: 6 λεπτά

Η τραγικωμική ταινία του Jonze -η οποία δημιουργήθηκε από 3.000 κομμάτια stop-motion σχεδίων φτιαγμένων στο χέρι – εκτυλίσσεται σε ένα παλιό, παριζιάνικο βιβλιοπωλείο όπου το βράδυ τα εξώφυλλα ζωντανεύουν. Είναι η ιστορία ενός συναισθηματικού σκελετού που ερωτεύεται μια όμορφη και αυθάδη στρίγγλα. Η ταινία που σκηνοθετήθηκε σε συνεργασία με τον Simon Cahn, με σχέδια της Olympia Le-Tan και αποτέλεσε επιλογή των Καννών και είναι γλυκιά, θλιβερή, τρομακτική και λίγο ιδιότροπη. Ο Jonze είπε «Μια ταινία μικρού μήκους είναι σαν ένα σκίτσο. Μπορεί να έχεις μια ιδέα ή μια αίσθηση και απλά να πας και να το κάνεις».

Love You More
Σκηνοθεσία: Sam Taylor-Wood | 2007, Ηνωμένο Βασίλειο | Διάρκεια: 15 λεπτά

Εμπνευσμένη από την επιτυχία Love You More των Buzzcocks, αυτή η μικρή ταινία είναι η ιστορία δύο πανκ, της Georgia και του Peter, που ήταν εραστές στο Λονδίνο  το 1978. Στοργική και διερευνητική η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Taylor-Wood, γράφτηκε από τον υποψήφιο για Όσκαρ Patrick Marber και την παραγωγή έκανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Αnthony Minghella.

Bear
Σκηνοθεσία: Nash Edgerton | 2011, Aυστραλία | Διάρκεια: 11 λεπτά

Ο Edgerton, έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο Bear το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του Spider. Η ταινία επικεντρώνεται στον κύριο χαρακτήρα, τον Jack, καθώς ξεδιπλώνει την μπλεγμένη σχέση του και εξετάζει κατά  πόσον αυτός έχει πάρει το μάθημά του ή όχι. Η ταινία περιγράφεται ως μια μαύρη κωμωδία, χωρίς κοινωνικό σχόλιο, και παρόλο που είναι μια συνέχεια, στέκεται υπέροχα και από μόνο του, ως  ξεχωριστό κομμάτι.  «Επειδή έχω την τάση να παίζω δίκαια και με αμεσότητα, και δεν στήνω τα πράγματα ώστε να φαίνονται σαν δράμα ή κωμωδία, το κοινό δεν γνωρίζει τι πρόκειται να δει και αυτό είναι κάτι που πραγματικά  λειτουργεί», λέει ο Edgerton.

L’Homme Sanse Tete/ The Man Without a Head
Σκηνοθεσία: Juan Solanas | 2003, Γαλλία | Διάρκεια: 18 λεπτά

Χρειάστηκαν πάνω από τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί το ντεμπούτο του Solanas. Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που ζει μόνος, ακέφαλος, σε ένα δωμάτιο με θέα ένα τεράστιο βιομηχανικό χώρο. Οπτικά εκπληκτική και τεχνικά άρτια, αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων αποκαλύπτει την αγάπη και την ευτυχία στην προσπάθεια ενός ανθρώπου να αποκτήσει ένα ειδύλλιο σε μια «ακέφαλη» ζωή. «Ζούμε σε μια εποχή όπου ο κινηματογράφος είναι ένα προϊόν, οι ταινίες γίνονται εμπορευματοποιούνται όλο και περισσότερο. Οι ταινίες μικ

Keywords
Τυχαία Θέματα