Download This: Danger Mouse – The Grey Album (Remastered)

Πίσω στο …μακρινό 2004 ο παραγωγός Danger Mouse παίρνει τα a capelas από το The Black Album (2003) του Jay-Z και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά samples μέσα από το The Beatles (1968, γνωστότερο ως “The White Album”) δημιούργησε το The Grey Album εννοείται χωρίς άδειες, κλπ. Αν και το άρχικο σχέδιο ήταν μια περιορισμένη κυκλοφορία μέσω ίντερνετ (για προφανείς λόγους), η δημοτικότητα του -λόγω και της αρτιοτητας του όλου project- πήρε τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επέμβει η EMI και να σταματήσει η διανομή του, επίσημα τουλάχιστον.

Πέρα από το γεγονός ότι εκτόξευσε την καριέρα του Danger Mouse ως παραγωγού άνοιξε και έναν κυκεώνα συζητήσεων πάνω στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που φυσικά συνεχίζεται μέχρι σήμερα. To The Grey Album δεν είναι το πρώτο αποκλειστικά mashup άλμπουμ αλλά σαφώς συγκατελέγεται στα καλύτερα και στέκεται άψογα ακόμα και σήμερα.

Από το πουθένα σχεδόν εμφανίστηκε χθες στο διαδίκτυο μια remastered version του The Grey Album (από τον παραγωγό/τεχνικό John Stewart) και είναι διαθέσιμη τόσο για stream (ως ένα ενιαίο track) μέσω soundcloud όσο και για download (σε ξεχωριστά tracks). Ακολουθείστε άμεσα τα λινκς παρακάτω, δεν το βλέπω να μένει για πολύ ακόμα online….

Danger Mouse  – The Grey Album (Remastered) (free download)

Danger Mouse – The Grey Album Stream

Keywords
Τυχαία Θέματα