Black Rebel Motorcycle Club

13:36 26/2/2014 - Πηγή: Mixtape

Το 2001 ήταν σίγουρα μια πολύ καλή χρονιά για τη μουσική. Μέσα στους δώδεκα αυτούς μήνες, κυκλοφόρησαν αρκετά αστεράκια όπως το White Blood Cells των White Stripes, το ντεμπούτο των Strokes, Is this It, αλλά και το ομώνυμο, πρώτο άλμπουμ των Black

Rebel Motorcycle Club… Ίσως γιατί δε σταμάτησαν να μου αρέσουν ποτέ οι Jesus and Mary Chain, ίσως γιατί το είχα ακούσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλμπουμ εκείνη τη χρόνια, όταν μου ζήτησαν μια λίστα με τους καλύτερους δίσκους για το 2001, το Β.R.M.C. ήταν πιο ψηλά και από τα δύο παραπάνω.

Έχοντας πια στις βαλίτσες τους το έβδομο άλμπουμ της μπάντας, Specter at the Feast, το τρίο από το Σαν Φρανσίσκο, ξαναέρχεται από τα μέρη μας για δύο εμφανίσεις, την Τρίτη, 4 Μαρτίου, στο Acro, στην Αθήνα και την επόμενη στο Principal (Μύλο), στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, δε χάσαμε την ευκαιρία και ζητήσαμε από τον Robert Levon Been να μας απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις δύο συναυλίες αλλά και δυο τρία πράγματα ακόμα.

Θα έρθετε πάλι στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, στις αρχές Μαρτίου. Τι να περιμένουμε από το συγκρότημα για τις δύο αυτές βραδιές;

Ίσως πραγματικά να είναι οι δύο τελευταίες συναυλίες μας μετά από έναν γεμάτο χρόνο περιοδείας. Είναι λίγο τρελό αν το καλοσκεφτείς, δεν έχουμε κανονίσει κάποιο live μετά από αυτές τις βραδιές. Γι’ αυτό ενδεχομένως να παίξουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνουμε κάτι τέτοιο.

Πώς νιώθεις όταν παίζετε σε συναυλίες το ‘Let the Day Begin’; (Το κομμάτι των Call, της μπάντας του πατέρα του, Michael Been, το οποίο διασκεύασαν οι B.R.M.C. στο τελευταίο τους άλμπουμ για να τον τιμήσουν μετά το θάνατό του.)

Πιστεύω ότι ήταν περίεργο στην αρχή να παίζουμε μια διασκευή στον κόσμο, γιατί πολύ απλά έχουμε συνηθίσει ως συγκρότημα να παίζουμε τα δικά μας τραγούδια. Αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, νομίζω ότι το κάναμε δικό μας.

Πώς πιστεύεις ότι θα αντιδρούσε ο πατέρας σου αν σας άκουγε να διασκευάζετε αυτό το κομμάτι;

Ήταν πάντα πολύ σκληρός τόσο στον εαυτό του όσο και στη μουσική του, πάντα τελειομανής και βασανιστικός. Και αναρωτιόμουν από πού το έχω πάρει αυτό… Συνήθως ο πατέρας μου υποβάθμιζε πολύ τα τραγούδια του, γι’ αυτό δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς θα αντιδρούσε. Μου αρέσει να πιστεύω ότι θα χαιρόταν βλέποντας το κοινό των Β.R.M.C. να τραγουδάει στις συναυλίες ένα από τα τραγούδια του.

Click here to view the embedded video.

Άκουσε ποτέ ο πατέρας σου ένα τραγούδι των Call να διασκευάζεται είτε από εσένα είτε από όλη την μπάντα;

Όχι, ακριβώς… Το πιο κοντινό που φτάσαμε σε κάτι τέτοιο ήταν όταν ο Peter έπαιξε ένα ριφ από ένα από τα παλιά κομμάτια των Call σε ένα soundcheck, για να κάνει τον Michael να χαμογελάσει λίγο. Δε νομίζω ότι ο Michael σκέφτηκε ποτέ ότι θα φτάσω τόσο κοντά ώστε να τραγουδήσω προς τιμή του. Αυτό ήταν κάτι που το κρατούσα πολύ καλά κρυμμένο, ακόμα και από τον εαυτό μου.

Έχει αλλάξει καθόλου ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεστε τα φωνητικά με τον Peter;

Όχι, ο χρυσός κανόνας μας ήταν πάντα ότι αυτός που βρίσκει πρώτος τη μελωδία για ένα τραγούδι, αυτός έχει την ευθύνη να γράψει και τους στίχους. Γι΄ αυτό τώρα είναι σαν να παίζουμε το παιχνίδι της καυτής πατάτας.

Πώς είναι να είσαι στο ίδιο συγκρότημα με το ίδιο άτομο από το λύκειο;

Δεν ξέρω, δεν το σκέφτομαι έτσι τόσο συχνά. Ο Pete φοράει πιο σκούρα ρούχα τώρα και τα μαλλιά του είναι πιο κοντά. Αυτή είναι όμως η μόνη πραγματική διαφορά από το λύκειο.

Το κομμάτι σας ‘Hate the Taste’ ακούγεται στο Multiplayer trailer του ‘Assassins Creed IV’.

Θα προτιμούσα να έβαζαν το τραγούδι μας στο ίδιο το παιχνίδι παρά στα τρέιλερ. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ αστείο, παίζοντας ένα παιχνίδι, να προχωράς μέσα σε ένα μπαρ και να ακούς ένα από τα τραγούδια μας πριν το μπαρ ανατιναχτεί, ή κάτι τέτοιο. Αλλά υποθέτω ότι δεν υπήρχαν τζουκμποξ την εποχή των πειρατών.

Έχετε δουλέψει πάνω σε νέα τραγούδια μετά την κυκλοφορία του Specter at the Feast;

Σιγά σιγά εμφανίζονται ορισμένα αρκετά cool τραγούδια, αλλά είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρώσουμε κάποιο από αυτά, γιατί το να βάζεις τους τελευταίους στίχους σε ένα τραγούδι είναι ίσως το πιο άχαρο κομμάτι σε όλη τη διαδικασία. Γίνεται κάτι σαν εργασία για το σπίτι και έτσι την αναβάλουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τι ακούτε αυτή την περίοδο;

Violence on the radio

Kαι είναι η αγαπημένη σας μπάντα από το 2013 είναι οι:

The UFO Club

Click here to view the embedded video.

Οι Black Rebel Motorcycle Club θα εμφανιστούν την Τρίτη, 4 Μαρτίου, στο Acro (Ιερά Οδός 7-11), στην Αθήνα και την επόμενη μέρα Τετάρτη 5 Μαρτίου στο Principal (Μύλος), στη Θεσσαλονίκη σε μία διοργάνωση της Detox Events.
Την συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι The Noise Figures.

Τα εισιτήρια προπωλούνται προς 25 Ευρώ στα www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload (Πανεπιστημίου 54) και Tickethouse Θεσσαλονίκης , ενώ στο ταμείο των δύο συναυλιακών χώρων θα διατίθενται προς 28 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα