Πρώτη Docutrance εκδήλωση σήμερα στο Booze

16:36 25/2/2014 - Πηγή: Mixtape

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ξεκινάει σήμερα Τρίτη στο Booze και θα συνεχιστεί κάθε Τρίτη τους επόμενους μήνες.

Οι άνθρωποι πίσω από την διοργανώτρια ομάδα Docutrance αγαπάνε την τέχνη του ντοκιμαντέρ και θέλοντας να την αναδείξουν από τον Φλεβάρη του 2013 ένωσαν τις δυνάμεις του για να φέρουν κοντά όσους νέους κινηματογραφιστές, οπτικούς καλλιτέχνες και κοινωνικούς επιστήμονες θέλουν να μοιραστούν την αγάπη, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους για το κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ. Η ομάδα εστιάζει

στο δημιουργικό, πρωτοποριακό, και πειραματικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ, αλλά και στη σχέση του με ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ο εθνογραφικός κινηματογράφος, το μυθοπλαστικό σινεμά, η κινηματογραφική avant-garde και η βιντεοτέχνη.

Κάθε Τρίτη λοιπόν έως τον Μάιο, η ομάδα Docutrance θα ανανεώνει το ραντεβού της στο χώρο του Booze στην Κολοκοτρώνη, όπου και διοργανώνει προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια και Masterclasses με ξένους δημιουργούς, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Πρεσβείας της Πολωνίας του Ινστιτούτου Goethe και του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια του πρώτου αυτού κύκλου εκδηλώσεων θα πραγματοποιούν με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Nostalgia for the Light» του Patricio Guzmán. Η ταινία, γυρισμένη στη Χιλιανή έρημο της Ατακάμα, είναι ένας ποιητικός στοχασμός πάνω στη μνήμη, στην ιστορία και στην πολιτική. Το «Nostalgia for the Light» συμμετείχε επίσημα στο φεστιβάλ των Καννών το 2010.

Η εκδήλωση και η προβολή θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα ξεινήσει στις 20:00

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και αναρτήσεις με θέμα την τέχνη του ντοκιμαντέρ στην σελίδα στου facebook της ομάδας Docutrance.

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα