Προπόνηση με βάρη

11:03 31/3/2012 - Πηγή: Myself

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μύες δίνουν σχήμα στο σώμα σας, όχι όγκο. Αυτή τη «δουλειά» κάνει το λίπος. Εξάλλου, οι μεγάλοι μύες δεν συμβαδίζουν με τη γυναικεία φύση, αλλά είναι κύριο χαρακτηριστικό των ανδρών, το οποίο προέρχεται από τη μεγάλη παραγωγή τεστοστερόνης. Με λίγα λόγια, μια γυναίκα δεν μπορεί να το πετύχει χωρίς φαρμακευτική αγωγή (ντόπινγκ). Και σε αυτή την περίπτωση όμως ισχύει το «μέτρον άριστον». Θα σας έλεγα ότι δεν έχετε λόγους ν' ανησυχείτε ότι θ' αποκτήσετε

«ανδρικό» και φουσκωμένο σώμα, αρκεί η προπόνηση με βάρη που θα επιλέξετε να είναι η συνήθης, που γίνεται σ' ένα γυμναστήριο, και όχι η σκληρή και απαιτητική των αθλητριών.

Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών φοβάται πως λόγω της προπόνησης με βάρη θα πρηστεί η περιοχή των ποδιών, και συγκεκριμένα οι τετρακέφαλοι και οι γάμπες, ενώ πολλές ανησυχούν για τους ώμους και την πλάτη. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να πείτε «όχι» στην προπόνηση με βάρη. Το μυστικό είναι η υπομονή. Το «πρήξιμο» είναι σαν το ενδιάμεσο στάδιο που περνάτε όταν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας κι αυτά δεν στρώνουν με τίποτα. Οφείλεται στην αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος και διαρκεί λίγες ώρες, μέχρι να συνέλθει ο οργανισμός σας. Μακροπρόθεσμα, υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθεί για λίγες μέρες αύξηση της περιμέτρου, για παράδειγμα των ποδιών. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει διότι το σώμα σας πιο γρήγορα προλαβαίνει να «χτίσει» μυϊκό ιστό παρά να χάσει λίπος.

Τι να κάνετε: Σε συνεργασία με τον προσωπικό σας γυμναστή, επιλέξτε τη σωστή προπόνηση με βάρη και συνδυάστε τη με αεροβική άσκηση και ισορροπημένη διατροφή. Προτιμήστε την κυκλική προπόνηση. Μετακινηθείτε γρήγορα και χωρίς διάλειμμα από τη μία άσκηση στην άλλη. Αφού συνεννοηθείτε με το γυμναστή σας, συμπεριλάβετε 8 διαφορετικές ασκήσεις: 4 για το πάνω μέρος (και μία άσκηση κοιλιακών) και 4 για το κάτω μέρος του σώματος. Δουλέψτε εναλλάξ τις ασκήσεις, για 90 δευτερόλεπτα την κάθε μία. Ξεκινήστε με 2 κύκλους και προσπαθήστε σε 6 εβδομάδες να ολοκληρώνετε 3. Μετά το πρόγραμμα, κάντε αερόβια άσκηση. Με αυτό τον τρόπο, θα χάσετε λίπος ενώ παράλληλα θα αποκτήσετε μικρότερη περίμετρο.

προπόνησηβάρηγυμναστικήπόδιασώμαόγκοςΣκέφτομαι να ξεκινήσω προπόνηση με βάρη. Υπάρχει περίπτωση το σώμα μου να «φουσκώσει» και να γίνει αντιαισθητικό;FitnessyesnoΑπό το Preventionnono
Keywords
Τυχαία Θέματα