Η καλύτερη φυσική εναλλακτική του Botox!

16:34 19/4/2012 - Πηγή: Myself

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας πάνω στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) και σε παθήσεις του σώματος και του δέρματος και κυρίως με την κοσμητικη δερματολογια και με έντονο ενδιαφέρον στην αντιγήρανση ο Έλληνας John Tsagaris είναι κορυφαίος ειδικός στον τομέα του στον διεθνή χώρο. Celebrities όπως η Madonna, η Gwyneth Paltrow, η Sienna

Miller, η Elle Mcpherson και η σοπράνο Katherine Jenkins έχουν έντονο ενδιαφερον για την κινεζική ιατρική και τον κοσμητικό βελονισμό. 

Ο  ίδιος τιμήθηκε με πτυχίο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και στην ανθρώπινη βιοεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Middlesex στην Αγγλία, και δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην δερματολογία και τις αντιγηραντικές θεραπείες. Γνωστός στην Αγγλία και την Ευρώπη για τις εναλλακτικές και σύχρονες πρακτικές της κινεζικής ιατρικής σε πρόσωπο και σώμα, διαθέτει  μια σύγχρονη κλινική στο Knightsbridge του Λονδίνο, όπου διαμένει κι εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ πρόσφατα απέκτησε και τον δικό του χώρο στο Κολωνάκι. 

Βασική πεποίθησή του είναι ότι το «δέρμα είναι ένα ζωντανό όργανο που καθρεφτίζει την εσωτερική μας υγεία. Οποιοδήποτε πρόβλημα του οδηγεί σε διάγνωση κάποιας συγκεκριμένης παθολογίας του σώματος. Ενθαρρύνοντας τη δυνατότητα του σώματος οι εξειδικευμένες τεχνικές και χρήση βελονών εξισορροπούν την ενέργεια και τις βιολογικές δραστηριότητες του έτσι ώστε να αποκτήσει και να αναπλάσει τις κολλαγόνες ίνες και να ενδυναμώσει τους υποδόριους μύς. Επίσης, υποστηρίζει την ζωή των ινοβλαστών, την μικροκυκλοφορία και την αναπλαστική δυνατότητα του δέρματος και συγχρόνως βοηθά παθολογικούς παράγοντες που συμβάλουν στην γενικότερη κατάσταση της υγείας του ασθενούς». 

Αυτό που κάνει επί ουσίας ο κοσμητικός βελονισμός είναι να ενεργοποιεί τις αναπλαστικές και αντιγηραντικές δυνατότητες του δέρματος με το να ανοικοδομεί αντικαθιστώντας γερασμένες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης στο εσωτερικό του δέρματος. Κατά τη διαρκεια της θεραπείας το δέρμα αντιλαμβάνεται την ανάγκη του για ανάπλαση και αρχίζει να δραστηριοποιείται στέλνοντας αυξημένη κυκλοφορία,  αντιφλεγμονώδεις ουσίες, και οξυγόνο για να ξεκινήσει αναπλαστικές δραστηριότητες του δέρματος. Με αυτόν τρόπο αρχίζει να αλλάζει η αρχιτεκτονική δομή στο εσωτερικό του δέρματος, από μέσα προς τα έξω, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο σφριγηλό, πιο νεανικό, πιο υγιές. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία, τα οποία ενθαρρύνονται συσσωρευτικά κάθε φορά που επαναλαμβάνεται καθώς επίσης η γενικότερα υγεία του ασθενούς βελτιώνεται.

Πώς όμως εφαρμόζεται ο κοσμητικός βελονισμός; H θεραπεία γίνεται με την εφαρμογή ειδικών βελόνων σε σημεία-κλειδιά του προσώπου, του κεφαλιού και του σώματος που επηρεάζουν ενεργειακά κανάλια, δερματικά στρώματα, την μικροκυκλοφορία του δέρματος, όπως επίσης και την μυική τονικότητα του προσώπου. Έτσι, μέσω του ειδικού βελονισμού, προλαμβάνεται αλλά και αντιμετωπίζεται η εμφάνιση των ρυτίδων, μειώνετ

Keywords
Τυχαία Θέματα