Τροφές που βοηθούν στη συγκέντρωση

Υπάρχουν έξυπνες επιλογές που μπορούν να ανακόψουν τη γήρανση του εγκεφάλου, η οποία ακολουθεί τη γήρανση του σώματος.

Η καφεΐνη βοηθά στη συγκέντρωση

Δεν θα σας κάνει πιο έξυπνους, αλλά θα σας προσφέρει ενέργεια και θα βοηθήσει στη συγκέντρωσή σας. Η καφεΐνη βρίσκεται στον καφέ, στη σοκολάτα, στα ενεργειακά ποτά και σε κάποια φάρμακα και έχει την ιδιότητα να σας ξυπνάει – αν και τα αποτελέσματά της δεν διαρκούν πολύ. Και προσοχή! Οι υπερβολές με την καφεΐνη μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η

ζάχαρη βελτιώνει την εγρήγορση

Η ζάχαρη αποτελεί καύσιμο για τον εγκέφαλο- όχι απαραιτήτως η επιτραπέζια ζάχαρη, αλλά η γλυκόζη, την οποία επεξεργάζεται το σώμα σας όταν καταναλώνετε σάκχαρα και υδατάνθρακες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη ενίσχυση στη μνήμη, στη σκέψη και στη νοητική ικανότητα. Οι υπερβολές και εδώ μπορούν να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα – στη σκέψη και στη μνήμη.

Αποφύγετε την πρόσθετη ζάχαρη, καθώς προκαλεί πολύ περισσότερα προβλήματα από εκείνα που λύνει.

Καταναλώνετε πρωινό για να δώσετε καύσιμο στον εγκέφαλό σας

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και την προσοχή. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που καταναλώνουν πρωινό έχουν την τάση να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις σε σχέση με εκείνους που δεν κατανανώνουν.

Τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα είναι τροφές που πρέπει να περιλαμβάνει ένα καλό πρωινό. Αλλά μην το παρακάνετε. Οι πολλές θερμίδες στο πρωινό έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το ψάρι είναι η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο

Το ψάρι είναι μία πηγή πρωτεΐνης που συνδέεται με σημαντική ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα, που αποτελούν κλειδί για την καλή υγεία του εγκεφάλου.

Αυτά τα λιπαρά συνδέονται με μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας και εγκεφαλικού και επιβραδύνουν τη νοητική έκπτωση. Παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της μνήμης- ιδίως όσο μεγαλώνουμε.

Δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα θα διασφαλίσουν την υγεία τόσο του εγκεφάλου όσο και της καρδιάς σας.

Μία δόση ξηρών καρπών και σοκολάτας βοηθά

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι αποτελούν πολύ καλές πηγές της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε που σύμφωνα με ορισμένες μελέτες έχει συσχετιστεί με τη μείωση της νοητικής έκπτωσης που έρχεται με την ηλικία.

Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς περιέχει φυσικά διεγερτικά, όπως η καφεΐνη, που βελτιώνει τη συγκέντρωση.
Μία μικρή δόση ξηρών καρπών και σοκολάτας καθημερινά, θα σας προσφέρει όλα τα παραπάνω οφέλη.

Προσθέστε στη διατροφή σας αβοκάντο και δημητριακά ολικής άλεσης

Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης περιορίζουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και μειώνουν την κακή (HDL) χοληστερόλη. Επίσης, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας έναν απλό τρόπο ενεργοποίησης των εγκεφαλικών κυττάρων.

Τα φρούτα όπως το αβοκάντο που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, βοηθούν επίσης τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Blueberries

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζωικά μοντέλα, έχουν δείξει ότι τα μπλε μούρα προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη φθορά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τις επιδράσεις καταστάσεων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η άνοια. Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι μια διατροφή πλούσια σε μπλε μούρα βελτιώνει τη μάθηση και τη μυϊκή λειτουργία στους ηλικιωμένους ποντικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τροφές,trofes