Τιτανικός: «Και οι 5 επιβάτες στο υποβρύχιο Titan είναι νεκροί» λέει η εταιρεία OceanGate Expeditions

Τραγικό είναι το φινάλε στις έρευνες για το υποβρύχιο Titan καθώς η εταιρεία  Oceangate ανακοίνωσε πως οι 5 επιβάτες του είναι νεκροί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Oceangate «πιστεύουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί.

Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν

ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου.

Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν».

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα η Αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εντόπισε πεδίο με συντρίμμια στη ζώνη των ερευνών στο ναυάγιο του Τιτανικού, από τα ρομπότ κατάδυσης βαθέων υδάτων.

Μάλιστα, λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στο υποβρύχιο Titan που είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο David Mearns, ένας εμπειρογνώμονας διάσωσης που γνωρίζει δύο από τους πέντε επιβαίνοντες, έλαβε ένα μήνυμα στο WhatsApp που υποδηλώνει ότι δύο κρίσιμα μέρη του υποβρυχίου έχουν εντοπιστεί, αλλά το κύτος δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Ο Mearns ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα αντισυμβατικό υποβρύχιο, αυτό το πίσω κάλυμμα είναι το μυτερό άκρο του και το πλαίσιο προσγείωσης είναι το μικρό πλαίσιο πάνω στο οποίο φαίνεται να κάθεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα