Νίκος Ανδρουλάκης: Η απάντηση σε Τσίπρα για τον Μάντζο – «Καμία σχέση με την υπόθεση Πάτση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στα όσα ανέφερε  ο Αλέξης Τσίπρας για την εμπλοκή του Δημήτρη Μάντζου σε υπόθεση δανειολήπτη.

Στην αρχική του τοποθέτηση για το ζήτημα στη συνέντευξη του στο MEGA, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως:

«Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει

επιθετικό τον κ. Τσίπρα», ενώ όπως συμπλήρωσε η υπόθεση του κ. Μάντζου δεν μπορεί να συγκρίνεται με αυτή του Πάτση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ασυμβίβαστο, καθώς δεν είχε εκλεγεί βουλευτής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλλει τον κόσμο της Αριστεράς» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη» για τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε και περεταίρω απαντήσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι:

«Ο Πάτσης είναι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ που είχε εισπρακτική εταιρεία και αγόρασε 62,7 εκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια στην τιμή των 4 εκατ. ευρώ. Και εξομοιώνει αυτή την περίπτωση με έναν νέο άνθρωπο που πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου, εργαζόμενος σε μια εταιρεία δικηγόρων» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.



Ωστόσο, όταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Ράνια Τζίμα απηύθυνε το ερώτημα αν το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2021 και αν τότε ο κ. Μάντζος ήταν διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έδωσε σαφή απάντηση, κάνοντας λόγο για «παιχνίδι αποδόμησης ενός νέου ανθρώπου».

«Η συγκεκριμένη δικηγορική πράξη έγινε, συγκρίνετε αυτό όμως με τον Πάτση;» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως «αν είναι έτσι, θα πρέπει να φύγουν οι δικηγόροι από όλα τα κόμματα».

«Να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας, και να μου λέει να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια, όταν ο στενότερος συνεργάτης του καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο ως ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στο βρόμικο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Παππά.

Τέλος, ανέφερε ότι:

«Η εργασιακή ύλη του κ. Μάντζου προκύπτει από το νόμο που ψήφισε ο κ. Τσίπρας. Οι δικηγόροι έχουν συγκεκριμένη δουλειά, έκανε μια νομική πράξη, δεν έχει εισπρακτική εταιρεία».

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα στο ζήτημα της Ροδόπης

Στο υπόλοιπο κομμάτι της συνέντευξής του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκρισία» και «κοροϊδία» για τις εκλογές τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, υποστηρίζοντας πως έδωσε «90 δισ. κόκκινα δάνεια στον κόσμο».

Παράλληλα, κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία πως «κοροϊδεύει συνειδητά τον ελληνικό λαό» όταν υπόσχεται αύξηση μισθών αλλά και για την τραγωδία στα Τέμπη.



Για το ζήτημα της Ροδόπης και των βουλευτών της μουσουλμανικής μειονότητας, το οποίο έχει μετατραπεί σε κεντρικό επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης πριν τις εκλογές επέρριψε ευθύνες τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «έδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι και οι δύο».

Μάλιστα κατήγγειλε «ακραίους τυχοδιωκτισμούς σε ένα πολύ ευαίσθητοι θέμα».

Ακόμα σημείωσε πως στις καταγγελίες δεν εμπλέκεται κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεν κάνει μια απλή πράξη να πει στους βουλευτές να κάνουν μία απλή δήλωση πως σέβονται την Συνθήκη της Λωζάνης.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη σε μειονοτικά χωριά, κάνοντας λόγο πως πηγαίνουν «σαν να είναι η δεξιά του ’50».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκος Ανδρουλάκης, Τσίπρα, Μάντζο – Καμία, Πάτση,nikos androulakis, tsipra, mantzo – kamia, patsi