Θεσσαλονίκη: 6χρονος πνίγηκε από φαγητό και αστυνομικοί τού έσωσαν τη ζωή καθώς οι γονείς ήταν σε σοκ

Χάρη στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν άμεσα στο σημείο σώθηκε ένα 6χρονο αγόρι, που πνίγηκε από φαγητό.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί «καθάρισαν» την αναπνευστική οδό του παιδιού ενώ στη συνέχεια βοήθησαν στη μεταφορά του στο νοσοκομείο συνοδεύοντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κάνοντας τη διαδρομή Ευκαρπία – Ιπποκράτειο νοσοκομείο σε μόλις 6 λεπτά,

μια απόσταση  11 χιλιομέτρων.

Όπως δήλωσε ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης Νίκος Τσαγκάρης «χτες περί τις 19:00 δεχτήκαμε μια κλήση για ένα ανήλικο το οποίο δεν ανέπνεε και οι γονείς του ήταν σε πανικό.

Άμεσα μεταβήκαμε στην οικία που ήταν κι άλλοι συνάδελφοι. Οι γονείς ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει το παιδί και κάποιοι (σ.σ συνάδελφοι) πήραμε την πρωτοβουλία και καθαρίσαμε την αναπνευστική του οδό και το παιδί άρχισε να αναπνέει».

Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε, έφτασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο 6χρονο παιδί.

Οι αστυνομικοί με περιπολικά και μοτοσικλέτες άνοιξαν τους δρόμους και έτσι το ασθενοφόρο με το 6χρονο παιδί κατάφερε να διανύσει μια μεγάλη διαδρομή από την Ευκαρπία έως το νοσοκομείο Ιπποκράτειο μέσα σε μόλις 6 λεπτά, ενώ σε κανονικές συνθήκες απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος, τουλάχιστον διπλάσιος.

Πηγή: voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, 6χρονος,thessaloniki, 6chronos