ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Έκπληξη από Τσίπρα-Η Ράνια Σβίγκου η πρώτη γυναίκα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώην εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, υποψήφια στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές Ράνια Σβίγκου, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας το όνομα της κυρίας Σβίγκου, είπε χαρακτηριστικά ότι τα κριτήρια του ήταν η

ανανέωση, η ισότιμη εκπροσώπηση φύλου, η ανιδιοτέλια και η προοπτική. 

Στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα, ο Γιώργος Βασιλειάδης, πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην ΓΓ καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Να θυμίσουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαρτίζεται από 300 μέλη, άμεσα εκλεγμένα από τη βάση του κόμματος, όπως ψηφίστηκαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές με την εφαρμογή και των ποσοστώσεων που έχουν αποφασιστεί στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας Κεντρικής Επιτροπής είναι η εφαρμογή της ποσόστωσης 50-50 για γυναίκες και άνδρες, που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κεντρική εφορευτική επιτροπή, που έχει συνεδριάσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, ολοκλήρωσε την εξέταση των ενστάσεων με βάση τη διαδικασία που είχε αποφασιστεί χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε σχέση με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Δείτε live την ομιλία του Αλέξη Τσιπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα