Η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα, η Ρεάλ είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ του κόσμου!

Ενα, δύο, τρία, τέσσερα... δεκατέσσερα! Ναι, 14 καλά διαβάσατε. Από το βράδυ του Σαββάτου τόσα είναι τα τρόπαια Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ που υπάρχουν στην τροπαιοθήκη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, η βαρύτερη φανέλα του πλανήτη απλά και επί γαλλικού εδάφους απέδειξε πως δεν μπορεί να χάσει τελικούς όταν βρίσκεται εκεί. Στο… ταμείο του αγώνα οι Μαδριλένοι δεν ήταν καλύτεροι από τους Άγγλους, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να νικήσουν τον Τίμπο Κουρτουά.

Όμως ο Βέλγος απλά ήταν ανίκητος. Προφανώς στην βραδιά της ζωής του, ο σπουδαίος τερματοφύλακας

έκανε επεμβάσεις που όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θαύμασε και σίγουρα θα μνημονεύει για πολλά πολλά χρόνια. Ειδικά αυτή του Σαλάχ λίγο πριν από το φινάλε ήταν μια διαστημική επέμβαση που περνά στο πάνθεον των μεγάλων φάσεων στην ιστορία του αθλήματος.

Φυσικά μεγάλη υπόκλιση και στον αξεπέραστο Κάρλος Αντσελότι που στο Παρίσι πανηγύρισε το 4ο τρόπαιο «με μεγάλα αυτιά» στην πλούσια καριέρα του. Ναι, ο Ιταλός που έχει… ακούσει πολλά για την ηλικία του και το αν μπορεί να συμβαδίσει με την εποχή.

Λίγες μέρες μετά το μεγάλο come back του Ζοσέ Μουρίνιο με το τρόπαιο που κατέκτησε στον πάγκο της Ρόμα και ο «Καρλέτο» είναι εδώ. Είναι εδώ έχοντας αφήσει… με άδεια χέρια κατά σειρά τους Ποτσετίνο (Παρί), Τούχελ (Τσέλσι), Γουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι) και Κλοπ (Λίβερπουλ).

Είπατε τίποτα για την αξία του Ιταλού ή αν μπορεί να συμβαδίσει με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σίγουρα η Ρεάλ δεν… έθελξε σε αυτόν τον τελικό. Δεν έπαιξε με «φιλοσοφία Ρεάλ», φουλ επίθεση δηλαδή. Άλλωστε δεν είχε κι όλα αυτά τα εργαλεία για να το κάνει ο Αντσελότι.

Ήξερε τα ατού του αντιπάλου και προτίμησε να περιμένει ώστε να βρει το ένα χρυσό γκολ στην αντεπίθεση όπως και συνέβη. Όταν παράλληλα έχεις και τον τερματοφύλακα «στο βράδυ της ζωής του» τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα.

Από την άλλη η Λίβερπουλ σε μια γεμάτη χρονιά που πάλεψε για τα πάντα, έχασε… σχεδόν τα πάντα. Δηλαδή πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και μένει με τις αναμνήσεις του Κυπέλλου Αγγλίας και του Καραμπάο Καπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίβερπουλ, Ρεάλ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ,liverpoul, real, megalyteri