Σοκάρουν οι αναφορές για 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια του δουλεμπορικού

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες διασωθέντων, που είπαν σε γιατρούς του νοσοκομείου της Καλαμάτας ότι στα αμπάρια του σκάφους, το οποίο βυθίστηκε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου, η πληροφορία για περίπου 700 επιβαίνοντες στο μοιραίο σκάφος δόθηκε στην ιταλική ακτοφυλακή από ακτιβίστρια που ειδοποίησε ότι το αλιευτικό πλέει προς την Ιταλία.

Όπως είπε ο κ. Αλεξίου θα συνεχιστεί η διαδικασία λήψης καταθέσεων για να διασταυρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα

στοιχεία.

Μαρτυρία για 100 παιδιά στα αμπάρια 

Συγκλονιστικές είναι την ίδια ώρα οι μαρτυρίες διασωθέντων που είπαν σε γιατρούς του νοσοκομείου της Καλαμάτας ότι στα αμπάρια του σκάφους το οποίο βυθίστηκε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

Συγκλονισμένος ο γιατρός και Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, είπε χθες: «Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο».

Στη συνέχεια ο γιατρός μίλησε για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι: «Ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Με φωτογραφίες ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους

Όπως δήλωσε ο κ Μάκαρης, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύονται 30 μετανάστες και η κατάσταση τους είναι σχετικά καλή.

«Ελέγχονται τα προβλήματά τους. Κάποιοι έχουν πνευμονίες, κάποιοι άλλοι έχουν συνολική κατάπτωση, κάποιοι άλλοι έχουν διάφορα προβλήματα, επειδή έπαθαν πνευμονία εξ εισροφήσεως.

Τα προβλήματά τους είναι αναμενόμενα, με αυτά που τράβηξαν οι άνθρωποι. Κυρίως το ψυχολογικό τους είναι το μεγάλο πρόβλημα κι αυτό που ζητάνε εναγωνίως είναι να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους», επισήμανε ο κ. Μάκαρης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε συγκλονιστικά τα μηνύματα που λαμβάνει στο κινητό του από συγγενείς που ψάχνουν επιβαίνοντας στο αλιευτικό. Κάποιοι του στέλνουν φωτογραφίες και παραθέτουν στοιχεία ρωτώντας τον αν έχει δει τον συγγενή τους τον οποίο αναζητούν.

Την ίδια ώρα δέχεται συνεχείς κλήσεις από άγνωστους αριθμούς που καλούν από χώρες όπως η Συρία και το Πακιστάν, από ανθρώπους που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.

«Μου έχουν στείλει φωτογραφίες» ρωτώντας «αν τους έχουμε δει».



Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκάρουν, 100,sokaroun, 100