DACIA SPRING: Προσιτή ηλεκτροκίνηση

To Dacia Spring ανοίγει την πόρτα της ηλεκτροκίνησης στην συνεχώς ανερχόμενη Dacia. Το νέο μοντέλο που έκανε τα πρώτα του εμπορικά βήματα πριν δύο χρόνια, κατέφθασε στην χώρα μας με την ισχυρή εκδοχή κάτω από το καπό, που προσφέρει πιο δυναμικές επιδόσεις με επίκεντρο τις αστικές και υπεραστικές διαδρομές. Το νέο μοντέλο κερδίζει μπόνους χάρη στην προσιτή τιμή του και με αρωγό την ευεργετική επιδότηση.

Στην Ελλάδα, το Spring

προσφέρεται στην πλούσια έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp/48kW) και με τη ροπή του στα 113 Nm.

Σε επιδόσεις μπορεί να επιταχύνει από 0 - 50 χλμ/ώρα σε 3,9 δλ., ενώ μετά από μια πλήρη φόρτιση εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP). Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100χλμ., νούμερο το οποίο πέφτει στο ασυναγώνιστο 10,4 kWh/100χλμ. όταν το Spring κινείται στην πόλη. Επίσης, η φόρτιση του μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, μέσω ταχυφορτιστή.

Σύμφωνα με την Dacia και με δεδομένο τους υπάρχοντες χρήστες του, ο  μέσος χρήστης της Spring διανύει καθημερινά 31χλμ. με ταχύτητα 26 χλμ/ώρα. Επίσης, ένα 75% των περιπτώσεων φορτίζει τα Spring στο σπίτι, με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.

Οι παραγγελίες του Dacia Spring έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας. Το νέο Dacia Spring Extreme Electric 65 κοστίζει 27.950€ (ή 21.188€ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά») ενώ το εργοστάσιο το προσφέρει με  8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση.

Το Spring, με τον νέο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα,  θα διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό – στην έκδοση Spring Cargo – που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς τους απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα