Πώς θα νικήσετε το κοιλιακό λίπος

Η μάχη με το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς με την ηλικία μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση ή να θεωρείται από ορισμένους αναπόφευκτη, κάποιες αλλαγές στη διατροφή και στην καθημερινότητά σας ωστόσο, μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά.

Περισσότερες φυτικές ίνες

Πράσινα λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηροί καρποί και όσπρια είναι πολύ καλά για την πρόληψη των συσσωρεύσεων λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και κυρίως γύρω από τα ζωτικά σας

όργανα.

Συστηματική διατροφή και άσκηση

Δεν υπάρχουν μαγικές και γρήγορες λύσεις. Κάντε την άσκηση και τη σωστή διατροφή καθημερινότητα. Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού για να σας υποδείξει ασκήσεις που βελτιώνουν την όψη της περιοχής.

Μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες μέσης ηλικίας που έκαναν ασκήσεις με βάρη 20 λεπτά ημερησίως έπαιρναν λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σε σχέση με τους άνδρες που έκαναν ίδιας διάρκειας αερόβια άσκηση, όπως ποδήλατο.

Επιλέξτε προσεκτικά τα λιπαρά που καταναλώνετε

Μειώστε τα κορεσμένα και προτιμήστε λιπαρά από φυτικές πηγές και από ψάρια, όπως ο τόνος, το σκουμπρί και ο σολομός.

Φροντίστε τον ύπνο σας

Λιγότερες από 5 ώρες ύπνου ημερησίως συνδέονται με τη συσσώρευση περισσότερου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Η ιδανική ποσότητα ύπνου είναι 6-8 ώρες. Αν δεν πιάνετε αυτόν τον στόχο, προσπαθήστε να πηγαίνετε πιο νωρίς για ύπνο και φροντίστε για την υγιεινή του ύπνου στο δωμάτιό σας: χαμηλός φωτισμός, καλή θερμοκρασία κ.ο.κ.

Όχι στις πλαστικές

Θα βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση.της κοιλιάς, αλλά δεν θα σας απαλλάξει από το σπλαχνικό λίπος.

Μειώστε το στρες

Το άγχος μας κάνει να τρώμε περισσότερη ζάχαρη ενώ οδηγεί στην έκκριση κορτιζόλης που συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους. Το στρες μπορεί να επηρεάσει επίσης τον ύπνο σας, να σας κάνει να ασκείστε λιγότερο και να πίνετε περισσότερο αλκοόλ.

Να σκέφτεστε τι πίνετε

Δεν πρέπει να προσέχετε μόνο τι τρώτε, αλλά και τι πίνετε. Οτιδήποτε άλλο εκτός από το νερό,  κρασί, καφές, μπύρα, αναψυκτικό περιέχει θερμίδες

Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα