Πέθανε ο Ρώσος πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Ζιρινόφσκι ήταν γνωστός για τις προκλητικές τοποθετήσεις και τις αντιδυτικές ατάκες που τον κράτησαν στη δημοσιότητα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ο Ζιρινόφσκι, 75 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο νωρίτερα αυτό το έτος αφού προσβλήθηκε από τον COVID-19, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ήταν γνωστός για τις εξωφρενικές και πρωτοφανείς δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων απειλών για εκτόξευση πυρηνικών όπλων εναντίον διαφόρων χωρών, κατάληψη της Αλάσκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και επέκταση των

συνόρων της Ρωσίας σε σημείο που οι στρατιώτες της μπορούσαν να «πλύνουν τις μπότες τους στα ζεστά νερά της Ινδίας Ωκεανός».

«Η κλίμακα της προσωπικότητάς του είναι τέτοια που χωρίς αυτόν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την ιστορία της ανάπτυξης του πολιτικού συστήματος της σύγχρονης Ρωσίας», είπε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Βιάτσεσλαβ Βολοντίν σε ένα αφιέρωμα.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας (LDPR) του Ζιρινόφσκι -ένα όνομα που διέψευσε τις ξενοφοβικές του απόψεις- έγινε μέρος της λεγόμενης «συστημικής αντιπολίτευσης» στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Φαινομενικά παρείχε πολιτικό ανταγωνισμό. Στην πράξη τον στήριξε όταν είχε σημασία, για παράδειγμα σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από την Ουκρανία. Ο Ζιρινόφσκι αποδείχθηκε επίσης χρήσιμος στο Κρεμλίνο, εκφράζοντας αιωρούμενες ριζοσπαστικές απόψεις για να δοκιμάσει την αντίδραση του κοινού.

Κάποτε του άρεσε να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας το 2016 ότι οι Αμερικανοί θα έπρεπε να ψηφίσουν τον Τραμπ ως πρόεδρο ή αλλιώς να κινδυνέψουν να παρασυρθούν από την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο κατά τον οποίο «Χιροσίμα και Ναγκασάκι να σκάνε παντού».

Η καριέρα του απογειώθηκε το 1991 όταν έκανε τη μεγάλη έκπληξη, κερδίζοντας την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές που κατέκτησε ο Μπόρις Γέλτσιν. Δύο χρόνια αργότερα, το LDPR του κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε κοινοβουλευτικές εκλογές.

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Ρώσος, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι,pethane, rosos, vlantimir zirinofski