Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: «Θύελλα» αντιδράσεων για τον μαχητή του Αζόφ – Η αποτίμηση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, έσπευσε να σχολιάσει, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι ήταν λανθασμένη και άστοχη, τονίζοντας όμως παράλληλα πως η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξοργιστική και ανέντιμη.

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά και την απόφαση για απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, δείχνει ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτές των υπόλοιπων εταίρων στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση.

Κυβερνητικές πηγές

επισημαίνουν ότι «πρώτα απ’ όλα υπάρχει η μεγάλη εικόνα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε στην Βουλή, περιγράφοντας όσα υφίσταται ο ουκρανικός λαός από τους Ρώσους εισβολείς, για την ηρωική αντίσταση του λαού του.

Ωστόσο, ενώ βιώνουμε έναν πόλεμο όπου ο επιτιθέμενος αναθεωρητικά αμφισβητεί το απαραβίαστο των συνόρων και ουσιαστικά καταλύει την ειρήνη και την ευημερία που οικοδομήθηκε στην Ευρώπη μετά το 1945, τα έδρανα τριών κομμάτων, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και ΜεΡΑ25, τα οποία έχουν τηρήσει φιλορωσική στάση, ήταν άδεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες-απόντες, αφού σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, οι μισοί που βρίσκονταν στην αίθουσα είτε δεν χειροκρότησαν καθόλου είτε χειροκρότησαν πολύ χλιαρά κάνοντας αγγαρεία».

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας πυρά και τονίζοντας πως «μετά την ομιλία του κ. Ζελένσκι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία μιλά για «μέρα ντροπής» και επιρρίπτει ευθύνη στον πρωθυπουργό χωρίς να εξηγεί το γιατί. Αναμφίβολα το γεγονός ότι στο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου συμπεριλήφθηκε και μήνυμα μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένο και άστοχο. Έδωσε έτσι τροφή στους θιασώτες της ρωσικής προπαγάνδας που από την αρχή της ρωσικής επίθεσης έχουν ταχθεί στο πλευρό του εισβολέα.

Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή.

Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν στη Βουλή. Ήρθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: Είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Σε κάθε φάση αυτής της εισβολής, τηρώντας ίσες αποστάσεις κι εξομοιώνοντας τους θύτες με τα θύματα, επί της ουσίας δικαιολογούν τον εισβολέα.

Προβληματισμένα γαλάζια στελέχη

Δεν έλειψαν πάντως και οι φωνές γαλάζιων στελεχών που επισήμαναν ότι θα έπρεπε να έχει γίνει ένας διαφορετικός χειρισμός και να μην παρουσιασθούν αυτά τα μηνύματα στη Βουλή.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο ηγέτης μιας χώρας η οποία δέχεται τρομερή επίθεση με τεράστιο ανθρωπιστικό κόστος μίλησε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, ένα σημαντικό ιστορικά γεγονός. Αν θέλουμε αυτό να το υπονομεύσουμε και να το αμαυρώσουμε και να το στιγματίσουμε, μπορούμε να μετατρέψουμε σε μεγάλη εικόνα αυτή την αχρείαστη παρέμβαση που έγινε. Είναι τεράστιο λάθος», ανέφερε χθες ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομιλία Ζελένσκι, Βουλή, Θύελλα, Αζόφ –,omilia zelenski, vouli, thyella, azof –