Ο νέος… Νώε και το πόθεν έσχες

Ο ιερέας που έβαλε τον εαυτό του δίπλα στον Χριστό και τον έκανε εικόνα, ας αποδείξει ότι όλα είναι ψέματα. Προφανώς και ο πλουτισμός του, αν όντως βρέθηκαν στους λογαριασμούς του 300 χιλιάδες ευρώ!

Πώς να κοιμάται –αν κοιμάται- και πώς να ξυπνάει ο… νέος Νώε, ο πατέρας Αντώνιος, που πίστεψε πιθανόν ότι μπορεί να γίνει Άγιος, ακολουθώντας τα χνάρια της Μητέρας Τερέζας;

«Είναι εξοργισμένος με όσα λέγονται και γράφονται και τα διαψεύδει όλα», μετέφεραν άτομα του περιβάλλοντος του.

Μα είχε… περιβάλλον ένας ιερωμένος που είχε σκοπό τη σωτηρία ταλαιπωρημένων παιδιών; Είχε,

όπως αποδεικνύεται. Κακό είναι; Όχι. Αλλά κακό είναι να κυκλοφορεί με Καγιέν και άνδρες ασφαλείας, κόντρα στο γαϊδουράκι του Χριστού και τους ρακένδυτους ακολούθους του.

Κακό είναι να υπάρχουν τόσα οικονομικά νταραβέρια και ένας πλουτισμός που τρομάζει!

Όχι ότι κατ’ ανάγκην είναι κακός ο πλουτισμός. Αλλά ποιος είναι; Ο …Ρέμος ή ο… Τζιοβάνι;

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να αποδειχτούν όλα. Το πόθεν και το έσχες!

Γιατί αν αποδειχτούν τα ρεπορτάζ των ημερών, σύμφωνα με τα οποία δεσμεύτηκαν προσωπικοί του λογαριασμοί ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, τότε υπάρχει θέμα.

Γίνεται ένας ιερωμένος να έχει αποταμιεύσει τόσα χρήματα; Αν ναι, να προταθεί για το Νόμπελ Οικονομικών, αυτό που μοιράστηκαν φέτος οι Μπεν Μπερνάνκι, Ντάγκλας Ντάιαμοντ και Φίλιπ Ντίμπβιγκ.

Γίνεται ένας ιερωμένος να έχει θυρίδες; Και τι να κρύβει μέσα; Ιερά ευαγγέλια; Δύσκολο…

Πολλοί εγείρουν ήδη ερωτήματα για την τεράστια περιουσία της Κιβωτού τόσο σε ακίνητα όσο και σε χρήματα. Και στις δύο περιπτώσεις τα ευρήματα ζαλίζουν!

Αν καταμετρήθηκαν σωστά, υπάρχουν… 273 ακίνητα! Δωρεές αλλά και αγοραπωλησίες, νταλαβέρι κανονικό.

Τρανταχτή περιουσία που περιλαμβάνει ακίνητα –μόνο στην Αττική!- από  Γλυφάδα, Ηλιούπολη,  Παγκράτι, Αγία Παρασκευή, Άνοιξη, Πεύκη, Νέα Ιωνία, , έως και Ζεφύρι, Πετρούπολη, Νίκαια, και φυσικά σε πολλά σημεία της Ελλάδας! Για την ακρίβεια σε έντεκα πόλεις!

Ας αποδειχτεί λοιπόν αν υπάρχει κάτι μεμπτό. Ούτε καταδίκη ούτε αθώωση μέσω… Facebook και αναρτήσεων, με τις θεωρίες συνωμοσίας να είναι ικανές να τραβήξουν το ενδιαφέρον του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

«Επειδή τον έβαλαν στο μάτι», όπως λένε οι υποστηρικτές του Πατέρα με τις τεράστιες καταθέσεις και τις θυρίδες.

Αποδείξεις λοιπόν απτές, όχι λόγια. Κι έπειτα, η επίσημη τοποθέτηση του ίδιου στις δικαστικές αρχές. Για να μάθουν όλοι, να μάθουμε κι εμείς, να πάψει κάθε φημολογία. Κι οι θεωρίες βεβαίως.

Να δούμε και τις δωρεές και τις επιδοτήσεις, που έφτασαν τα 85 εκατομμύρια ευρώ!

Να δούμε και τη διαδρομή των σχεδόν 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Να δούμε και τις δωρεές από κολοσσούς όπως το Ίδρυμα Νιάρχου, την AegeanAirlines, τη HellenicSeaways, την BlueStarFerries, τη CelestyalCruises και τόσους άλλους.

Πώς κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια των τεράστιων χορηγήσεων αυτή η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) – Εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ);

Αυτά πρέπει να βρουν –και να αιτιολογήσουν απολύτως- οι αρμόδιες αρχές. Προφανώς και τις καταγγελίες.

Μακάρι να είναι ΟΛΑ ψέματα, τουλάχιστον όσα έχουν να κάνουν με το ποινικό κομμάτι.

Αλλά δεν είναι ψέματα –κι αυτό έχει να κάνει μόνο με το ηθικό μέρος- η έπαρση που επιδείκνυε ο… νέος Νώε.

Γιατί έτσι εμφάνιζε τον εαυτό του ο πατέρας Αντώνιος. Η έπαρση και ο ναρκισσισμός τον οδήγησαν στο σημείο να φτάσει σχεδόν στην… αυτό-αγιοποίηση, αφού έβαλε τον εαυτό του σε.. αγιογραφίες μέσα στο ναό!

Κι αυτό ξεκάθαρα λέγεται βλασφημία! Ένα ανθρώπινο πάθος που προκαλεί πολλές σκέψεις.

Μόνο για τον Ιησού Χριστό υπήρξαν εικόνες με τον αμνό ανά χείρας. Ε, το τόλμησε και ο πατέρας Αντώνιος. Για τον εαυτό του!

Αυτή η παράμετρος όμως ΔΕΝ είναι ποινικό αδίκημα και μπορεί σε τελική ανάλυση να ενδιαφέρει λίγους. Απλώς επανέρχεται το ερώτημα:

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Αυτό που είναι ηθικό είναι και νόμιμο;

Όμως στην προκειμένη περίπτωση κι επειδή το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, οι αρχές οφείλουν να δουν το ποινικό μέρος της ιστορίας. Τα υπόλοιπα, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι δευτερεύοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα