Νέα μηνύματα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη: Θέλουν να έχουν συμμετοχή στην κυβέρνηση; -Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραλάβει πάλι χάος

Eπί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέφερε το αίτημα προς τα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού τόξου να κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις και επιπλέον να πουν πώς αντιμετωπίζουν το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών.

Ο βασικός αποδέκτης του καλέσματός του γίνεται σαφές πως είναι το ΚΙΝΑΛ του κ. Ανδρουλάκη για το οποίο μία ημέρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας

άφησε αιχμές λέγοντας πως όποιος δεν αιτείται εκλογές στην πράξη επιθυμεί την ολοκλήρωση της τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Όσοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’ αόριστον. Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τί θέλουν για τον τόπο. Θέλουν να έχουν συμμετοχή σε κυβέρνηση; Κι αν ναι σε ποια κατεύθυνση, με ποιους προγραμματικούς όρους και προς ποια πλευρά», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Επίσης εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική», τόνισε όμως ότι «ούτως ή άλλως θα έρθει στη θέση της ΝΔ μία κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από τη δεύτερη Κυριακή».

Πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα κι αυτό ήταν ένα ακόμη μήνυμα προς το ΚΙΝΑΛ ότι «όσο πιο σύντομα κάποιοι το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για το δικό τους πολιτικό μέλλον».

Επίσης, σε άλλο σημείο ανέφερε ότι εάν κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει και συνεχίσουν την πολιτική ταύτισης (με τη ΝΔ) «νομίζω ότι δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το υπαρξιακό τους συμφέρον σε αυτό το κόμμα».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην κατάσταση κοινωνικής ασφυξίας στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη χώρα:

«Φοβάμαι ότι αυτή η πολιτική δεν θα αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση, σε εμάς δηλαδή, τη δυνατότητα να έχουμε ευχέρεια διαχείρισης. Πάλι χάος θα παραλάβουμε, είναι της μοίρας μας γραπτό. Όπως χάος παρέλαβε και το 2009 ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή, όπως χάος παραλάβαμε εμείς από τον Σαμαρά και το Βενιζέλο με άδεια ταμεία που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τις συντάξεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διεξαχθούν στις 15 Μαΐου και διασαφήνισε ότι θα ψηφίσουν «τα μέλη μας και όχι όποιος είχε φως και μπήκε».

Σημείωσε πως «εμείς δεν θέλουμε χειροκροτητές στην κάλπη κάθε 4 χρόνια και μετά ο Πρόεδρος να κάνει ό, τι γουστάρει σαν Θεός» κι επανέλαβε πως την κρίσιμη μέρα που θα κριθεί το θέμα της διακυβέρνησης, όταν θα πάρουμε εντολή, θα ζητήσουμε με ψηφιακό τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα να τοποθετηθούν τα μέλη μας, να την εγκρίνουν ή να την απορρίψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα