Μαυροειδάκος για γερανό της Αστυνομίας: «Ο συνάδελφος ενήργησε άκρως επαγγελματικά – Δεν στράφηκε ενάντια σε πολίτες»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών Αττικής Στράτος Μαυροειδάκος κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του οδηγού του γερανού της ΕΛ.ΑΣ. που παρέσυρε κάδους στην Οδό Ακαδημίας, μετά την μεγάλη πορεία για τα Τέμπη, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τον κάδο ένας διαδηλωτής και να βρεθεί στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Μιλώντας, λοιπόν, στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», το πρωί της Κυριακής (19/03) σε συζήτηση για το παρασκήνιο του «ξηλώματος»  του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Μαυροειδάκος είπε «άλλοι λένε πως ο οδηγός

φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Ο συνάδελφος μου ενήργησε άκρως επαγγελματικά. Ο γερανός κινείτο μέσα σε κυκλοφορία, δεν είναι κλειστός ο δρόμος».

«Αν δείτε το βίντεο από την αρχή είναι εγκλωβισμένος στα αυτοκίνητα και αναπτύσσει ταχύτητα γιατί βλέπει τους κάδους, χωρίς να στρέφεται ενάντια σε πολίτες. Στο βίντεο χτυπάει ο διαδηλωτής από τον κάδο, τον οποίο σωστά παρασύρει ο συνάδελφός μου», συνέχισε ο ίδιος.

«Το όχημα θεωρείται όπλο στο νόμο όταν υπάρχει τροχαίο. Δεν υπάρχει τροχαίο εδώ, κάποιους κάδους χτύπησε ο συνάδελφος. Είχε δεχτεί επίθεση στα 50 μέτρα από το σημείο. (…) Έχει ενεργήσει άκρως επαγγελματικά, είναι ένας έμπειρος αστυνομικός που εργάζεται 10 χρόνια.

Ο γερανός πάει για να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας διότι όταν γίνονται συγκεντρώσεις υπάρχουν και γερανοί γι’ αυτή τη δουλειά. Ο συνάδελφος έκανε τη δουλειά του. Όσο για τη διμοιρία που μπήκε μέσα στην πορεία, δέχεται επιθέσεις με μολότοφ», ανέφερε επίσης ο κ. Μαυροειδάκος.



Keywords
Τυχαία Θέματα