«Κόβουν την ανάσα» τα βίντεο με την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Έρευνα διέταξε ο Πούτιν

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που έρχονται στο «φως της δημοσιότητας» από τη στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Πρόκειται για πλάνα από κάμερες ασφαλείας, που φέρονται να δείχνουν τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα στη χερσόνησο του Κερτς.

Ήδη η Ρωσία έκανε λόγο για έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού, κάτι που επιβεβαιώνεται και

από τα συγκλονιστικά πλάνα.

Έρευνα διέταξε ο Πούτιν για τα αίτια

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν τη διακοπή της πώλησης εισιτηρίων από και προς την Κριμαία, ενώ ακυρώθηκαν επίσης προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής επιτροπής για τον προσδιορισμό των αιτιών και την εξάλειψη των συνεπειών.

Θα περιλαμβάνει επίσης τους επικεφαλής της Επικράτειας του Κρασνοντάρ και της Κριμαίας και εκπροσώπους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Στο σημείο μετέβησαν οι επικεφαλής του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων και του Υπουργείου Μεταφορών.

Η γέφυρα της Κριμαίας είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία, το μήκος της είναι 19 χιλιόμετρα. Kατασκευάστηκε —με μεγάλο κόστος— κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν και επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.

Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Μέσω αυτής διέρχονται τόσο τρένα όσο και οχήματα και έχει καίριο ρόλο ως προς τη μεταφορά προσώπων και αγαθών στη χερσόνησο. Από την άλλη, για το Κίεβο αποτελεί μισητό σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η Ρωσία διαβεβαίωνε πρόσφατα πως η γέφυρα είναι ασφαλής, παρά τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα είχε απειλήσει με αντίποινα την Ουκρανία αν οι δυνάμεις της αποπειραθούν να την καταστρέψουν.

Στην Κριμαία έχουν καταγραφεί αρκετές εκρήξεις τους τελευταίους μήνες, πιθανόν εξαιτίας ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως η έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη στρατιωτική βάση Τζάνκοϊ τον Αύγουστο, που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόβουν, Κριμαίας – Έρευνα, Πούτιν,kovoun, krimaias – erevna, poutin