Κορονοϊός – Σαγκάη: Μήπως συμβαίνει κάτι που δεν μας λένε; Ο κίνδυνος νέας φονικής μετάλλαξης

«Βρίσκω πολύ περίεργο αυτό που συνέβη στη Σαγκάη. Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με τον COVID και ξέρουμε να τον κρατήσουμε σαν ένα κρύωμα», δήλωσε ο πνευμονολόγος στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας 18ης Απριλίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε εμβόλια, φάρμακα, μάσκες. Αυτά που βλέπουμε στη Σαγκάη, πολλοί γιατροί φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ παράξενα… Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός τι κακό θα μάς έκανε. Μια υπόθεση είναι ότι

έτσι είναι ο πολιτισμός τους δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές.

Η άλλη υπόθεση είναι: Μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μας το λένε; Δύο χρόνια πριν αυτό είδαμε με τον COVID (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο ίντερνετ. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δε μας το λένε. Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με τον COVID».

«Είναι ο πολιτισμός τους ή μήπως κάτι χειρότερο θα βγει; Δε θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δυο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω», σημείωσε επίσης ο κ. Γαλιατσάτος.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας προειδοποιεί για «μια απολύτως θανατηφόρα μετάλλαξη του κορονοϊού»

Πάντως, την ίδια στιγμή, τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη έρχονται και… κουμπώνουν με την προειδοποίηση-«βόμβα» του υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος εκτίμησε πως «πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κορονοϊού τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα