Η ΑΕΚ έγραψε μια χρυσή σελίδα στην «κιτρινόμαυρη» βίβλο της!

Τον περασμένο Αύγουστο η ΑΕΚ χαρακτηρίστηκε ως η μεγάλη άτυχη της κλήρωσης του ομίλου του Europa League. Όχι άδικα αφού μέσα από τα μπαλάκια της κληρωτίδας προέκυψαν η ομάδα – έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ, Μπράιτον, ο φημισμένος Άγιαξ, αλλά και η δυνατή (αλλά και πληγωμένη από τον Παναθηναϊκό) Μαρσέιγ.

Μικρή τύχη της έδιναν οι περισσότεροι… Με το «καλημέρα» των ομίλων η σούπερ Ένωση φρόντισε να διαψεύσει τους πάντες ρίχνοντας το πρώτο

μπουρλότο στη διοργάνωση. Πήγε στο Μπράιτον και μια ομάδα που έχει κάνει φέτος μεγάλες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ… υποκλίθηκε μπροστά της.

Αψίδα θριάμβου έστησε η ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Λονδίνο με το «ηχηρό» 3-2. Σε μια νύχτα αξέχαστα για τους χιλιάδες Ενωσίτες που είτε είδαν το ματς από την τηλεόραση, είτε (οι τυχεροί της υπόθεσης) βρέθηκαν στο αγγλικό γήπεδο. Τι κι αν η βροχή έπεφτε ασταμάτητα; Το κιτρινόμαυρο πάρτι δεν σταματούσε ποτέ. Από το πρώτο έως το 13ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αυτή η νύχτα θριάμβου θα την κουβαλάει η ΑΕΚ όχι μόνο σε όλη την χρονιά, αλλά και σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία της. Τέτοια ήταν η εμφάνιση και φυσικά η νίκη επί της Μπράιτον. Ιστορική. Θα την θυμούνται όλοι για πολλά, πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Θα γραφτεί με χρυσές σελίδες στην κιτρινόμαυρη ποδοσφαιρική βίβλο.

Στο γήπεδο παρουσιάστηκε μια ομάδα με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αλμέιδα. Με πάθος, πίστη στο πλάνο, σπουδαία μπάλα. Ακόμη και όταν οι Άγγλοι ισοφάρισαν δύο φορές με… κρύα πέναλτι, η ΑΕΚ βρήκε το σθένος να ανταποκριθεί, να αντέξει στην πίεση της Μπράιτον και να βρει στο φινάλε γκολ νίκης με τον Πόνσε! Φυσικά η συνέχεια μόνο εύκολη δεν θα είναι για την ΑΕΚ. Υπάρχει και συνέχεια. Υπάρχει και Αγιαξ και Μαρσέιγ και φυσικά ξανά Μπράιτον που θα έρθει στην Ελλάδα να πάρει το αίμα της πίσω.

Η δουλειά συνεχίζεται είπε ο Αλμέιδα και έτσι είναι. Τίποτα δεν τελείωσε από το πρώτο βράδυ. Γιατί να βιαστούν άλλωστε οι φίλοι της Ένωσης, όταν θα έχουν κι άλλες πολλές ευκαιρίες να την απολαύσουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα