Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει – «Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα» απαντά αυτός

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε αιχμηρά το ολίσθημα του συνυποψήφιου της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για τα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Αχτσιογλου έχει ως εξής:

«Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας μπροστά στις κάμερες στο Αιγάλεω, και σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».



Μετά τις αντιδράσεις ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσίευσε βίντεο στα social media στο οποίο αναφέρει:

Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.
Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.
Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα.
Ας μην ανησυχεί κανείς.

Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.
Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.
Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα.
Ας μην ανησυχεί κανείς.
Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος… pic.twitter.com/zBghR7mRDC

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 22, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου, Κασσελάκης, – Μαθαίνω,achtsioglou, kasselakis, – mathaino