Γηροκομείο Αθηνών: Αντιμέτωπο με πλειστηριασμούς το ίδρυμα – Έχει πάνω από 800 ακίνητα

Πολλά έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια για την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γηροκομείο Αθηνών, το οποίο μετρά σχεδόν 160 χρόνια προσφοράς σε ηλικιωμένους.

Οι σωρευμένες οφειλές του παρελθόντος, κυρίως σε ΕΦΚΑ και Δημόσιο, κατέστησαν μονόδρομο τη διαδικασία για την οικονομική εξυγίανση του φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού σωματείου, το οποίο στεγάζεται σε μια έκταση 50 στρεμμάτων σε ένα από τα κεντρικότερα

σημεία της Αθήνας επί της λεωφόρου Κηφισίας 137 και Λάμψα 2.

Το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης
Σε αυτή την κατεύθυνση, πριν από μερικούς μήνες η προσωρινή διοίκηση του κοινωφελούς ιδρύματος με πρόεδρο τον Σπύρο Χαμακιώτη κατάρτισε και υπέβαλε σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο τέθηκε σε πρώτο χρόνο υπό εξέταση από μια ειδική επιτροπή του υπουργείου εργασίας με την ονομασία Παρατηρητήριο.

Το συγκεκριμένο όργανο πριν κάποιο διάστημα γνωμοδότησε επί του εν λόγω σχεδίου ενώ η γνώμη του έχει τεθεί υπόψη των υπουργών εργασίας και οικονομικών, οι οποίοι είναι οι αρμόδιοι να εγκρίνουν το σχέδιο με την υπογραφή τους, η οποία, επί του παρόντος, βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Εφόσον, λοιπόν, υπογραφεί η συμφωνία, το Παρατηρητήριο, με βάση τη νομοθεσία, θα έχει, επιπλέον, την ευθύνη της εποπτείας για την ορθή τήρηση της διαδικασίας εξυγίανσης μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Και ενώ το Γηροκομείο βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του σχεδίου, επιστρέφει ο πονοκέφαλος των πλειστηριασμών, που σχετίζεται με ακίνητο το εντάσσεται κάτω από την ιδιοκτησία του.

Χαρτοφυλάκιο με πάνω από 800 ακίνητα
Θυμίζουμε ότι το κοινωφελές ίδρυμα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο, που αριθμεί περισσότερα από 800 ακίνητα, τα οποία προήλθαν από δωρεές πολιτών όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του. Άλλωστε, η αξιοποίηση αυτής της ακίνητης περιουσίας, η εύλογη αξία της οποίας παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, αποτελεί το βασικό μηχανισμό που θα την βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτιστεί.

Έτσι, στις 18 Ιανουαρίου έχει δρομολογηθεί-εφόσον δεν υπάρξει κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας-να εκποιηθεί ηλεκτρονικά ένα διαμέρισμα επί της Στησιχώρου στον αριθμό 15 στο Κολωνάκι. Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της “Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο Πτωχοκομείο”, όπως ονομάζεται επίσημα το ίδρυμα και επισπεύδεται από πρώην εργαζόμενη του σωματείου ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για οφειλές συνολικού ποσού 51.400 ευρώ.

Πηγή: capital

Keywords
Τυχαία Θέματα