Εκλογές 2023: Φουντώνει η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη φορολογική πολιτική – Στο στόχαστρο οι «Μαρτυριάρηδες» Νο2

Στο κάδρο των πολιτικών του αντιπάλων βάζει ξεκάθαρα τον Νίκο Ανδρουλάκη, με το που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νέα κόντρα έχει ξεκινήσει με αφορμή το… “σαρδάμ” όπως το αποκάλεσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΕλένηςΧρονοπούλου η οποία κατά

τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης στην ΕΡΤ δήλωσε ότι «κάποιοι φόροι θα αυξηθούν, ενώ κάποιοι άλλοι θα μειωθούν», ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε ότι “θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη”.



Η πολιτική κόντρα «χτύπησε κόκκινο» όταν ήρθαν και οι δηλώσεις του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ περί αύξησης της φορολογίας των μερισμάτων από 5% σε 15% για κέρδη άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα του κόμματος περιλαμβάνει αύξηση στο φορολόγηση μερισμάτων από 100.000 ευρώ και πάνω, με 15%.

Ο κ. Δουδωνής ρωτήθηκε για τις κλίμακες στη φορολογία των μερισμάτων, διευκρινίζοντας ότι η φορολόγηση 15% αφορά τα μερίσματα άνω των 100.000 ευρώ, ενώ 5% θα είναι η φορολόγηση έως 50.000 ευρώ και 10% από 50.001 έως 100.000.

«Οι αποκαλύψεις των μαρτυριάρηδων του ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι «σειρά είχε χθες και σήμερα το ΠΑΣΟΚ, που με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δυο κορυφαίων στελεχών του και υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του κ. Δουδωνή και της κας Χρονοπούλου, αποκάλυψε χωρίς να εξειδικεύσει τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά του σχέδια», με την ΝΔ να στρέφει τα βέλη της αυτή τη φορά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι έχει «κρυφή ατζέντα» στο θέμα της φορολογίας.

«Οι δυο νέοι ‘μαρτυριάρηδες’ – του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «μας αποκάλυψαν τρία μέτρα:

1) »την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων

2) »την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και

3) »την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές».

Όπως είπε, «τα δύο πρώτα είναι εξόχως προβληματικά, διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αύξηση που αποτελεί μείζον αναπτυξιακό ζητούμενο, για να καλύψουμε το μακροχρόνιο επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα