Εκκενώνεται και το Παίδων Πεντέλης – Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα

Εντολή για προληπτική εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μεταφορά των παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά τις 21.00 της Τρίτης 19/07 καθώς η φωτιά κατακαίει την Πεντέλη από τις 17.19, όταν και εκδηλώθηκε.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Απομακρύνονται τώρα 36 άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο παίδων και 19 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Αυτή

την ώρα, εκτός από το μέτωπο της φωτιάς που καίει στο Ντράφι, την Ανθούσα, το Δασαμάρι και τη Διώνη, ένα πολύ σοβαρό, ίσως το δυσκολότερο μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης.



Δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα, ενημέρωσε, εξάλλου, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Επίσης, γνωστοποίησε πως είναι συνεχείς οι συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, με συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Επίσης, ανέφερε πως έχει κινητοποιηθεί πολύ μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων από τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να μεταβούν στην πυρκαγιά της Πεντέλης.

Το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Αττικής έχει τεθεί σε καθεστώς γενικής επιφυλακής, τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Το χρονικό της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 5 και 20 σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην ΕΡΤ επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου και τόνισε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά.

Άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και ειδικότερα 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό, καθώς και 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.



Keywords
Τυχαία Θέματα