Απειλούνται σπίτια στο Ντράφι – Μάχη σε δυο μέτωπα από την Πυροσβεστική

Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στο Ντράφι βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 17.00 στην Πεντέλη, με τα εναέρια μέσα να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες μέχρι να πέσει το σκοτάδι, όταν και δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν.

Υπενθυμίζεται, πως λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη, ενώ σχετική ειδοποίηση να είναι σε εγρήγορση έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής μέσω μηνύματος από το 112.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: Ενα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο

(το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε μερικούς δρόμους της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη αφορά τους παρακάτω δρόμους:

Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση «Άγιος Πέτρος».Οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι



Το χρονικό της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 5 και 20 σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην ΕΡΤ επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου και τόνισε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά.

Άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και ειδικότερα 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό, καθώς και 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα