Ντράφι: Η στιγμή που οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια

Ο πύρινος εφιάλτης ξαναχτύπησε την Αττική, αυτή τη φορά με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 19/07 στην Πεντέλη και όλα δείχνουν πως πάμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα…

Σημειώνεται, πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Ήδη έχει εκκενωθεί το Ντράφι, ενώ εκκενώνεται και η Ανθούσα.

Ωστόσο, οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, καίγοντας περιουσίες

πολιτών, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή λειτουργούν ως καταλύτης για την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του OPEN, στο παρακάτω βίντεο:



Το χρονικό της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 5 και 20 σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην ΕΡΤ επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου και τόνισε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά.

Άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και ειδικότερα 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό, καθώς και 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα