Δολοφονία στον Γέρακα: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπουν οι Αρχές – Ετοίμαζε μεγάλη επένδυση ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου

Η εν ψυχρώ-μαφιόζικη- δολοφονία του 38χρονου επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου, την ώρα που έφτανε στο πρατήριο ιδιοκτησίας του, «δείχνει» συμβόλαιο θανάτου, σύμφωνα με τις Αρχές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Αστυνομία στρέφει την προσοχή της στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων καυσίμων και της λεγόμενης «Greek Mafia».

Η δολοφονία έγινε στις 8 το πρωί του Σαββάτου, τη στιγμή που υπήρχε σχετική κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο -με το φόβο να τραυματιστεί

και κάποιος άλλος πολίτης από τον καταιγισμό πυροβολισμών-, όμως οι κινήσεις των εκτελεστών ήταν μελετημένες και σίγουρες.

Ο 38χρονος ετοίμαζε μεγάλη επένδυση

Ο επιχειρηματικός όμιλος του 38χρονου προετοίμαζε μία μεγάλη επένδυση στο χώρο των καυσίμων, σε συνεργασία με μεγάλη εταιρία που είχε εξαγγείλει τα σχέδιά της για ανάπτυξή της στην Ελλάδα.

Ωστόσο φέρεται να ήταν συνεργάτης του Μανώλη Καράγιαννη, που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «καράφλας» και «σαμπρέλα» ο οποίος έπεσε νεκρός στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο, το καλοκαίρι του 2018.

Ο Καράγιαννης είχε εκτελεστεί και εκείνος με καλάσνικοφ, με τον ίδιο να προσπαθεί να αντιδράσει βγάζοντας το όπλο του, όμως τα τραύματά του ήταν θανατηφόρα.

Ακόμα ένα πρόσωπο που εκτελέστηκε ανήμερα του Πάσχα , στα Σκούρτα Βοιωτίας και το όνομα του είχε συνδεθεί με το λαθρεμπόριο καυσίμων ήταν αυτό του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο».

Το χρονικό της εκτέλεσης

Οι δράστες με το λευκό βαν είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον Γιώργο Μήτσου, έξω από το πρατήριο του ομίλου του στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το θύμα μόλις πάρκαρε και βγήκε από την αλεξίσφαιρη BWM, προσεγγίστηκε από δύο άτομα που επέβαιναν στο βαν και τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους καλάσνικοφ. Και τότε ξεκίνησε «βροχή» πυροβολισμών.

Επόμενη κίνηση, ήταν ο συνοδηγός να κατέβει και να ελέγξει αν ο 38χρονος ήταν νεκρός. Μόλις οι δράστες διαπίστωσαν τον θάνατό του, τράπηκαν αμέσως σε φυγή, κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Μαραθώνος με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, και συγκεκριμένα στην οδό Μάνου Κατράκη στην Παλλήνη, οι δράστες πυρπόλησαν το λευκό βαν και το εγκατέλειψαν με δύο μοτοσικλέτες. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και δύο καλάσνικοφ. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, έχοντας αποκλείσει το χώρο.

Οι άνδρες της Αστυνομίας μελετούν πλέον το υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις κάμερες ασφαλείας ώστε να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των εκτελεστών που γάζωσαν τον επιχειρηματία.



Keywords
Τυχαία Θέματα