«Κραυγή βοήθειας» από Νεφροπαθείς μετά την αύξηση του κομίστρου των ταξί! «Να αναπροσαρμοστεί το ποσό που παίρνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι»

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει και «σφίγγει» οικονομικά τους νεφροπαθείς μετά την αύξηση του κομίστρου στα ταξί, αναδεικνύει ο Γρηγόρης Λεοντόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, καλώντας άμεσα σε λύση, «ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση του κομίστρου στα ταξί. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στη μετακίνηση των ανθρώπων που κάνουν

αιμοκάθαρση και η μετακίνησή τους γίνεται με ταξί».

«Είναι άμεση η ανάγκη αναπροσαρμογής του ποσού που παίρνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μετακινήσεις τους για την απαραίτητη για τη ζωή τους αιμοκάθαρση», συνεχίζει ο κ. Λεοντόπουλος

Σημειώνεται, πως τα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών καλύπτονται από το κράτος. Το ποσό είναι μηνιαία αποζημίωση ανάλογα με το τόπο κατοικίας και την απόσταση από το Νεφρολογικό κέντρο. Ωστόσο, αυτό το ποσό, όπως επισημαίνει άλλωστε και ο κ. Λεοντόπουλος, πρέπει να αυξηθεί από την στιγμή που αυξήθηκαν και τα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα