Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε λόγω ζέστης; Να τι πρέπει να κάνετε

Οι ζεστές νύχτες αυτές τις ημέρες διαταράσσουν τον ύπνο μας, αφήνοντάς μας με ένα αίσθημα κόπωσης το οποίο μας συνοδεύει για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Τι να αποφεύγετε πριν τον ύπνο:

Την άσκηση. Θα αυξήσει την εσωτερική σας θερμοκρασία.Την υπερβολική συσσώρευση θερμότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας τις δραστηριότητές σας.Τα ζεστά, βαριά ή πικάντικα φαγητά/γεύματα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.Τη σοκολάτα ή τα ροφήματα με καφεΐνη (τσάι, καφέ και ενεργειακά ποτά) αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Τι να

κάνετε πριν τον ύπνο

Οι SOS ιατροί συμβουλεύουν:

Κάντε ένα δροσερό ή χλιαρό ντους ή μπάνιο. Αυτό δροσίζει άμεσα το σώμα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας σας.

Επιλέξτε το πιο δροσερό μέρος του σπιτιού για να κοιμηθείτε.Επιλέξτε κατάλληλα ρούχα. Επιλέξτε ελαφρά, βαμβακερά υφάσματα, όχι στενά. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα.Αν το κατοικίδιο ζώο σας κοιμάται μαζί σας και “ζεσταίνει” το κρεβάτι, βρείτε του άλλο μέρος να κοιμάται, τις πιο ζεστές ημέρες.Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικό. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεστε έχει ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο, ώστε να μπορεί να ρέει φρέσκος αέρας μέσα στο δωμάτιο.Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο. Η αφυδάτωση προκαλεί αϋπνία.Προσπαθήστε να διατηρείτε σταθερές ώρες ύπνου και αφύπνισης.Αν θέλετε σεντόνι για να κοιμηθείτε, αφήσετε τα πόδια σας έξω από το σεντόνι.Η χρήση ενός ψεκαστήρα νερού στο πρόσωπο και το σώμα σας μπορεί να σας δροσίσει.Αν αποφασίσετε να κοιμηθείτε σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να προστατευτείτε από τα κουνούπια και άλλα έντομα.
Keywords
Τυχαία Θέματα