Ο Γερουλάνος πήρε το κοινοβουλευτικό του όπλο

Θετικός είναι ο απολογισμός των πρώτων εβδομάδων στην Βουλή, για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παύλο Γερουλάνο.

Στις αρχές Ιουλίου, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο Παύλος Γερουλάνος εκτόξευσε τα «πυρά του στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση των ανισοτήτων είναι προτεραιότητα κομβικής σημασίας για το ΠΑΣΟΚ.

«Πόσο

δύσκολο σας είναι, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης να είχατε προσθέσει δέκα προϊόντα της Ελληνικής γης, στα έξι που ήδη έχουν κατακτήσει, με ιδιωτική πρωτοβουλία, τα καλύτερα ράφια και τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου; Πόσο δύσκολο σας είναι να ανοίξετε τον δρόμο με μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανθρώπων που θα ενισχύσουν και θα στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

«Η ανισότητα στην Ελλάδα δεν είναι μία. Είναι τρεις: Σε εισόδημα, σε πλούτο και σε πρόσβαση στην εξουσία. Ενώ οι δύο πρώτες είναι προφανείς, και διεθνώς αναγνωρισμένες, η τρίτη έχει εγχώρια χαρακτηριστικά. Σε κάθε χώρα βέβαια με ελλειμματικούς θεσμούς. Διότι όπου δεν έχεις λειτουργικούς θεσμούς χρειάζεσαι πρόσβαση στην εξουσία για βασικές κοινωνικές και οικονομικές λειτουργίες» συνέχισε.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο των απόδημων και πιο συγκεκριμένα για το Νομοσχέδιο: «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού».

«Γιατί η βιασύνη για το γρήγορο «ναι» και το γρήγορο «όχι»; Διότι η μόνη έννοια της Νέας Δημοκρατίας είναι να προσθέσει μερικούς χιλιάδες ψηφοφόρους στις κάλπες. Προσπαθώντας να τους κάνει δικούς της πουλώντας για μια ακόμα φορά εκδούλευση.

Και αυτό αποτελεί τη μέγιστη προσβολή και απέναντι και στους απόδημους αλλά και στους υπόλοιπους Έλληνες.

Και κάπως έτσι καταλήγουμε να μετατρέψουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αντί για ναό της Δημοκρατίας, του διαλόγου και της λογοδοσίας, σε φορέα κατοχύρωσης νομοσχεδίων που έχουν ήδη κριθεί στα κανάλια με ένα ναι και ένα όχι» τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Στην ομιλία του, ο Παύλος Γερουλάνος, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας: «Εδώ, εστιάζεται η βασική διαφορά μεταξύ του PASS που πρεσβεύετε εσείς και της μείωσης των έμμεσων φόρων που σας αντιπροτείναμε.

Μαζέψατε 4 δις που δεν είχατε προϋπολογίσει. Τι τα κάνετε; Τα μοιράζετε με PASS ή μειώνετε τους φόρους; Πώς υπηρετούμε καλύτερα τη σιγουριά που θα βοηθήσει έναν πολίτη να προοδεύσει; Ας δούμε τη διαφορά».

«Και τι σας λέει ότι ο πληθωρισμός που εμμένει και καλπάζει, στα τρόφιμα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην Ελλάδα, δεν οφείλεται στο ότι τα PASS διατήρησαν ψηλά τη ζήτηση σε αυτά τα προϊόντα; Να το ρωτήσω διαφορετικά: Για ποια προϊόντα που δώσατε PASS έχουν πέσει οι τιμές; Δεν θα βρείτε» συνέχισε.

Από την συζήτηση στην Βουλή δεν έλειψε η ένταση και ο… τσακωμός με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα. Αφομή αποτέλεσε η παρέμβαση του δεύτερου κατά την ομιλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παναγιώτας Πούλου, ζητώντας της να ολοκληρώσει την ομιλία της.

«Περιμένουμε 12 ώρες για να μιλήσουμε» είπε φανερά οργισμένος ο Παύλος Γερουλάνος  κάνοντας λόγο για απαξίωση του ρόλου του βουλευτή, καθώς νωρίτερα είχε δοθεί περαιτέρω χρόνος για τις ομιλίες υπουργών. « Κύριε πρόεδρε, αν έχετε πρόβλημα χρόνου σας καταθέτω την ομιλία μου. Δεν μπορείτε να αφήνετε τον άλλο να μιλάει 10 λεπτά παραπάνω και να κόβεετε τους βουλευτές» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ακόμη, τις προηγούμενες ημέρες ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε μαζί με το ΠΑΣΟΚ ερώτηση στην Βουλή για ενδεχόμενη αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών αλλά και ερώτηση για την εγκλαμτικότητα σε Πλάκα και Αναφιώτικα με αφορμή σχετική επιστολή που έστειλαν κάτοικοι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

Τέλος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναμενεται να συντατηθεί μέσα στην μέρα με τις δυο εταρείες που έχουν αναλάβει θέματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Στήριξης για να ενημερωθεί επαρκώς σχετικά με όλα τα ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα