Τσίπρας: Οι εκλογές στις 15 Μαϊου για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι μήνυμα ότι τελειώνει ο εφιάλτης

Και αυτό δεν είναι άλλο από τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας στην καταληκτική ομιλία του ζήτησε να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας μεγάλη καμπάνια ώστε η 15η Μαϊου να γίνει μία μεγάλη γιορτή Δημοκρατίας σηματοδοτώντας την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κι αυτό διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επιτυχία και η μαζική συμμετοχή

δεν θα είναι μήνυμα μόνο προς τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος αλλά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει και ότι τελειώνει “ο εφιάλτης”, ότι τελειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εμπεριείχε πολλά μηνύματα και προς το εσωτερικό του κόμματος. Θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας ανέφερε ότι από το Συνέδριο δεν υπάρχουν ηττημένοι ζητώντας τα ρεύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργούν ως ρεύματα ιδεών ώστε να εμπλουτίζουν τη Δημοκρατία και όχι ως ρεύματα αναπαραγωγής αξιωματούχων.

“Η ύπαρξη ομαδοποιήσεων χωρίς ιδεολογική-στρατηγική και πολλές φορές χωρίς πολιτική διακριτότητα, δεν βοηθά την ποιότητα της εσωκομματικής μας δημοκρατίας” ανέφερε και συνέστησε στα μέλη του κόμματος στις 15 Μαϊου “να μην ψηφίσετε με τα χαρτάκια και τις λίστες που θα σάς προτείνουν οι τάσεις και τα ρεύματα ιδεών”.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα της ανανέωσης του κόμματος και τόνισε: Είμαστε κόμμα εν κινήσει, της ανανέωσης, και της ανανεούμενης αριστεράς και εργαζόμαστε συστηματικά, για την συσπείρωση των δυνάμεων από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο όπως και για μία συμμαχία αριστερών δυνάμεων που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση σύντομα”.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά προς την κοινωνία για να επαναλάβει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.“Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης” είπε σχολιάζοντας πως οι 5+1 προτάσεις δεν είναι ένα σχέδιο “ αδύνατο, μη ρεαλιστικό και ακατόρθωτο”.

Σ’ αυτήν πάνω τη βάση αναφέρθηκε εκ νέου στο δίλημμα “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα” για να επισημάνει απαντώντας σε όσους αναπαράγουν-όπως είπε- την κυβερνητική προπαγάνδα πως όσα δεσμεύτηκε το κόμμα του δεν είναι ο σοσιαλισμός αλλά “ο δρόμος για να αποφύγουμε τη βαρβαρότητα που γεννά η κυβέρνηση του εκλεκτού σας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της για να σημειώσει πως υπάρχει ένα σημείο καμπής που όσο προπαγάνδα και τοξική επίθεση και να κάνεις σε κάποιον τόσο τον ευνοείς.

“Συνεπώς συνεχίστε τον πόλεμο και τις επιθέσεις, συνεχίστε τις διαστρεβλώσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα” είπε ζητώντας οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό για να μπει φρένο στην κοινωνική λεηλασία. Ανέφερε πως η πιθανότητα να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης την τετραετία σημαίνει και εξάντληση κάθε πιθανότητας δικής του να διεκδικήσει μία αξιοπρεπή ήττα στις εκλογές και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάει για “καθεστωτική λειτουργία” γιατί η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο δημοκρατίας, εντιμότητας και ηθικής.

Μάλιστα παρέθεσε παραδείγμα όπως αυτό που συμβαίνει με τα γαλάζια golden boys, και τη διανομή εκατομμυρίων στα ΜΜΕ με τις διάφορες λίστες Πέτσα, τις διώξεις και παρακολουθήσεις ενοχλητικών δημοσιογράφων . Για τους λόγους αυτούς ανέφερε ότι χρέος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να επιβάλει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, να δώσει ανάσα ελευθερίας στη δικαιοσύνη και να στηρίξει με αντικειμενικά κριτήρια τα ΜΜΕ. “Δεν θα φτιάξουμε τη δική μας ΕΡΤ και ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού” είπε τονίζοντας πως “θα δώσουμε σε διακοινοβουλευτικές επιτροπές τον έλεγχο και τις αποφάσεις” κόβοντας τον ομφάλιο λώρο του κόμματος και του κράτους.

Να σημειωθεί ότι από το Συνέδριο εξελέγη ομόφωνα η Εφορευτική Επιτροπή των διαδικασιών της 15ης Μαϊου, πρόεδρος της οποίας ορίστηκε ο Ηλίας Νικολακόπουλος. Σε λίγο θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για τις καταστατικές αλλαγές και τα κείμενα θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία/

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξης Τσίπρας, LIVE, ΣΥΡΙΖΑ,alexis tsipras, LIVE, syriza