Kακοκαιρία Daniel: «Πνίγονται» Βόλος, Λάρισα και Σκιάθος! Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», με επίκεντρο κυρίως το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες.

Ένας άντρας ανασύρθηκε νεκρός στο Βόλο, σε εξέλιξη ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας 34χρονος, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του,

ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες τόσο στην πόλη, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και στο Πήλιο, αλλά και τη Σκιάθο.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Λάρισα, με παραθεριστές να απομακρύνονται από παραθαλάσσιες περιοχές.

Στο όριο υπερχείλισης ο χείμαρρος Ξηριάς στη Νέα Ιωνία Βόλου. Στο ίδιο σημείο εκδηλώθηκαν 2 πυρκαγιές πριν λίγες ημέρες..
Βίντεο του Dimitris Tsou

Αναφορά από την @pyrosvestiki για 2 νεκρούς στους πρόποδες του Πηλίου pic.twitter.com/JhXKChLHDk

meteo.gr – Ο καιρός (@meteogr) September 5, 2023

Οπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 42 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Το λιμάνι του Βόλου το μεσημέρι της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023
Φωτογραφία της Ελένης Παπαθανασίου pic.twitter.com/332nxW6Foq

meteo.gr – Ο καιρός (@meteogr) September 5, 2023

Σύμφωνα με το meteo.gr, μόνο στο Πήλιο εκτιμάται ότι η ποσότητα νερού θα φτάσει τους 700 τόνους ανά στρέμμα.



Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες είναι:

Πιερία, Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Λαρίσης), Σποράδες, ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία), κεντρική Στερεά (Ευρυτανία), ανατολική Πελοπόννησος (δυτική Κορινθία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία), νότια Πελοπόννησος (Μεσσηνία, Λακωνία) και τοπικά στην Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία).



Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο εικοσιτετράωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ώρο σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».



Keywords
Τυχαία Θέματα
Kακοκαιρία Daniel, Πνίγονται Βόλος Λάρισα, Σκιάθος, - Aναζητείται 42χρονος,Kakokairia Daniel, pnigontai volos larisa, skiathos, - Anaziteitai 42chronos