Πήλιο: Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη - «Μας έχουν εγκαταλείψει, θα θρηνήσουμε νεκρούς»

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Μαγνωσία. Αναφορές για εγκλωβισμένους σε ξενοδοχείο του Πηλίου.Κραυγές αγωνίας και απόγνωσης για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν λόγω της κακοκαιρίας Daniel και των πρωτόγνωρων πλημμυρικών φαινομένων έρχονται από το Πήλιο. Ειδικότερα, κάτοικος του Αγίου Ιωάννη απευθύνει μέσω…

Ολόκληρο το βίντεο με την καταγγελία της κατοίκου του Άγιου Ιωάννη:

Αναφορές για εγκλωβισμένους σε ξενοδοχείο του Πηλίου

Παράλληλα, κάτοικος του Βόλου έκανε καταγγελία για εγκλωβισμένους συγγενείς της σε ξενοδοχείου του Πηλίου

«Δεν έχουμε καμία

τηλεφωνική επαφή μαζί τους εδώ και λίγη ώρα για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Δεν μπορούν να φτάσουν συνεργεία για να τους απεγκλωβίσουν, βρίσκονται στα δωμάτια που μπαίνουν και νερό», κατήγγειλε η γυναίκα.

«Δεν έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους, υπάρχουν ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. Το πρωί που μιλήσαμε δεν είχαν και νερό», συμπλήρωσε.

Κακοκαιρία Daniel: Νέο έκτακτο της ΕΜΥ με τις περιοχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα με τραγικό απολογισμό έως τώρα έναν νεκρό και έναν αγνοούμενο στην περιοχή του Βόλου. Το μεσημέρι της Τρίτης (5/9) το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων επικαιροποιήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

β. κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πήλιο, Απεγνωσμένοι, Άγιο Ιωάννη - Μας,pilio, apegnosmenoi, agio ioanni - mas