Ένα σούπερ-van 1400+ ίππων στο Pikes Peak

Όντως μιλάμε για ένα σούπερ van, με το οποίο η Ford Performance θα συμμετέχει στο θρυλικό Pikes Peak International Hill Climb. Στο τιμόνι του θα καθίσει ο Romain Dumas.

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο και ηλεκτρικό Ford SuperVan 4.2, με το οποίο η Ford

Performance ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στην 101η διοργάνωση του Pikes Peak. Η φημισμένη ανάβαση στο Κολοράντο των ΗΠΑ αποτελείται από 156 στροφές, με τους οδηγούς να ξεκινούν από υψόμετρο 1.440 μέτρων και να καταλήγουν στη γραμμή τερματισμού στα 4.302 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σε αυτή την πολυαναμενόμενη εκδήλωση η Ford θα παρουσιάσει το πρωτότυπο όχημα, το οποίο πέρα από τον καινοτόμο σχεδιασμό, εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες και μοναδικά χαρακτηριστικά που βελτιστοποιούν την απόδοσή του για την απαιτητική ανάβαση.

Βεβαίως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά της Ford στο Pikes Peak. Ένα Model T συμμετείχε στον πρώτο κιόλας αγώνα της διοργάνωσης το 1916, ενώ μέσα στα χρόνια τα οχήματα της Ford κατάφερναν πάντα να αφήσουν το στίγμα τους στην ανάβαση των αναβάσεων! Για φέτος, το βάρος αυτό αναλαμβάνει ο οδηγός-θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού Romain Dumas.Στην όγδοη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα αγωνιστεί με το SuperVan 4.2 προκειμένου να συνεχιστεί η πλούσια παράδοση της Ford.

Είναι ένα σούπερ van

H Ford Performance και οι ειδικοί της STARD Advanced Research and Development ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να δημιουργήσουν το SuperVan 4.2. Πρόκειται για ένα όχημα που επιδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με αναθεωρημένη αεροδυναμική του και ένα ειδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το SuperVan 4.2 αποτελεί πρακτικά την εξέλιξη του SuperVan 4. Στόχος των φετινών αλλαγών ήταν η αεροδυναμική απόδοση στο μεγάλο υψόμετρο και βεβαίως η αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης, η οποία φτάνει πάνω από τα 1.995 κιλά με ταχύτητα 241 χλμ./ώρα. Τα βασικά χαρακτηριστικά της αεροδυναμικής περιλαμβάνουν ένα ελαφρύ σπόιλερ από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος και ένα εμπρός splitter. Αυτά βοηθούν το αγωνιστικό αυτοκίνητο να παραμείνει «κολλημένο» στην άσφαλτο. Το βάρος του πλαισίου μειώθηκε, ενώ βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Μειώνοντας τον αριθμό των 6-φασικών κινητήρων STARD UHP από τέσσερις σε τρεις και χρησιμοποιώντας τις κυψέλες NMC Li-Polymer Ultra High Performance της STARD, το βαν επιτυγχάνει βέλτιστη αναλογία ισχύος/βάρους ενώ διατηρεί το σύστημα τετρακίνησης με έναν κινητήρα να τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς και δύο τους πίσω. Με διαθέσιμη συνδυασμένη ισχύ πάνω από 1.050 kW (1.400 hp), το SuperVan 4.2 μπορεί να απελευθερώσει πλήρως τις δυνατότητές του, αξιοποιώντας παράλληλα τη νέα αναγεννητική ισχύ των 600 kW από τη μπαταρία για βέλτιστη χρήση της ενέργειας.

Το Pikes Peak International Hill Climb θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

#tdi_10 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/06/Ford_Pikes-Peak_05-800x533-fill-80x60.jpeg) 0 0 no-repeat; } #tdi_10 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/06/Ford_Pikes-Peak_06-800x533-fill-80x60.jpeg) 0 0 no-repeat; } 1 του 2

The post Ένα σούπερ-van 1400+ ίππων στο Pikes Peak appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα