Μobility Awards 2023: Gold Award στη BMW Hellas

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το BMW Group Hellas στα φετινά Mobility Awards 2023, με την τεχνολογία/υπηρεσία BMW eDrive Zones να αποσπά το βραβείο στην κατηγορία Mobility Solutions & Convenience / Vehicle Technologies.

Το BMW Group

Hellas εισήγαγε την καινοτόμα υπηρεσία των BMW eDrive Zones στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το 2022. Στην Αθήνα, το eDrive Zone έχει καθοριστεί με βάση τα όρια του υφιστάμενου «Καθαρού Δακτυλίου», ενώ στη Θεσσαλονίκη σχεδιάστηκε για πρώτη φορά μια περιοχή που να εξυπηρετεί τη λειτουργία μιας ζώνης χαμηλών/μηδενικών ρύπων. O σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά κριτήρια, με την πολύτιμη συμβολή του κυρίου Δημήτρη Μαργαρίτη, Μεταδιδακτορικού Συνεργάτη (μηχανικού οχημάτων) του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.).

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η μετάβαση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας (ELECTRIC) γίνεται αυτόματα στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, όταν αυτά εισέρχονται στις οριοθετημένες περιοχές “eDrive Zones”. Στη συνέχεια, τα plug-in υβριδικά μοντέλα κινούνται με μηδενικούς ρύπους – όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά – αθόρυβα και με πολύ χαμηλό κόστος. Το όχημα αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ στη συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων μοντέλων και στο άμεσο μέλλον σε όλα ανεξαιρέτως τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW.

Η τεχνολογία αυτή χάρισε στο BMW Group Hellas το Gold Award στην Κατηγορία «Mobility Solutions & Convenience / Vehicle Technologies».

The post Μobility Awards 2023: Gold Award στη BMW Hellas appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα