Γιατί η Mercedes F1 έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα;

16:00 2/4/2022 - Πηγή: Caroto
Από τα δύο πρώτα Grand Prix είναι εμφανές ότι η W13 δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού με τα μονοθέσια των Ferrari και Red Bull.

Μα τι έχει αλλάξει ώστε να ανατραπεί στην κυριαρχία της Mercedes τα τελευταία χρόνια; Ο συγκρατημένος εκνευρισμός του Lewis Hamilton και τα αστειάκια για το πιο «αργό» φετινό μονοθέσιο

τα λέει όλα.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή στην Mercedes είναι να εξαλείψουν το φαινόμενο του porpoising. Των αεροδυναμικών ταλαντώσεων που παράγονται λόγω του αυξημένου downforce και επηρεάζουν την δυναμική ευστάθεια και την απόδοση του μονοθεσίου.

Μάλιστα λόγω του porpoising ακόμη και οι ίδιοι στην Mercedes δεν γνωρίζουν πόσο γρήγορο μπορεί να γίνει η W13 όταν λύσουν το πρόβλημα. Και όταν το κάνουν πιστεύουν πως θα είναι και πάλι ανταγωνιστικοί, αλλά αν αυτό δε γίνει νωρίς κινδυνεύουν να βγουν εκτός της διεκδίκησης του τίτλου.

Πάντως, το porpoising υπάρχει και στις άλλες ομάδες με την Ferrari και την Red Bull να έχουν βρει τρόπους να το περιορίσουν όπως στο να θυσιάσουν ένα μέρος του παραγόμενου downforce αλλά να το αναπληρώσουν με άλλους τρόπους ώστε το μονοθέσιο να μην χάνει σε κράτημα, αλλά και να μην επηρεάζεται κατά το φρενάρισμα.

Ένα ακόμη θεματάκι που επηρέαζει έστω και ελάσχιστα την ισχύ του κινητήρα είναι η χρήση του νέου καυσίμου E10. Για να δούμε τι θα δούμε στο GP της Αυστραλίας το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εν τω μεταξύ αναμένουμε στην αντικατάσταση του GP Ρωσίας με επικρατέστερο του Κατάρ.

The post Γιατί η Mercedes F1 έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα; appeared first on Caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα