Υπέροχο Mazda 2 sedan, γιατί αφανίστηκαν τα μικρά φθηνά sedan;

Κάποτε μπορούσες να αγοράσεις ένα sedan μοντέλο ώστε να ικανοποιήσεις το σύνδρομο της κούρσας, χωρίς όμως μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις και δυσκολία στο παρκάρισμα, ούτε υψηλή τιμή. Απόγονος του θρυλικού Mazda 121, του λεγόμενου αυγού, το supermini Mazda2 κυκλοφορεί σε κάποιες αγορές κι ως sedan, εκτός από την πεντάθυρη έκδοση που έρχεται στη χώρα μας (διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις που μας άφησε στην αναλυτική δοκιμή). Καθώς το ιαπωνικό

μοντέλο υπέστη περιορισμένο facelift τον Ιανουάριο του 2023, τώρα αυτές οι αλλαγές ενσωματώθηκαν και στην τετράθυρη έκδοση, η οποία δεν αναμένεται να διατεθεί στην πατρίδα μας. 

Αναμενόμενα, το τετράθυρο μοντέλο κληρονομεί το ίδιο επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, τα νέα σχέδια των ζαντών και τις νέες επιλογές εξωτερικών αποχρώσεων (Aero Grey κι Air Stream Blue) της πεντάθυρης έκδοσης. Ωστόσο, ο τρίτος όγκος μεταφέρεται αυτούσιος από το facelift του 2019 , το οποίο με τη σειρά του παρουσίασε μικρές αλλαγές στον προφυλακτήρα σε σύγκριση με το πρωτότυπο του 2014. Είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τη Sport Design και τη New Wave Design. Η Sport Design διακρίνεται από το κυψελωτό σχέδιο στη μάσκα, τη μαύρη οροφή και τους καθρέφτες, καθώς και τις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Από την άλλη, στην New Wave η μάσκα είναι μερικώς κλειστή και διαθέτει ζάντες 15 ιντσών με πιο παιχνιδιάρικη σχεδίαση. 

Λιγότερα πράγματα έχουν αλλάξει μέσα στην καμπίνα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μια μικρή οθόνη αφής 7 ιντσών για το infotainment, αυτόματο κλιματισμό, ασύρματη φόρτιση για το κινητό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού έξι κατευθύνσεων και τη σουίτα i-Activsense με άφθονα συστήματα ADAS. Τα καθίσματα μπορούν να επενδυθούν με μαύρο δέρμα και σουέτ, ενώ η επένδυση στο ταμπλό διατίθεται σε διάφορα χρώματα ή σε καστόρινη επένδυση με κόκκινες ραφές (Sport Design). Η γκάμα κινητήρων του Mazda2 περιλαμβάνει τον βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων SkyActiv-G με 93 ίππους και τον 1.5 λίτρων SkyActiv-D turbodiesel με 105 ίππους, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων χωρίς χειροκίνητη επιλογή. Δε συνδυάζεται επίσης με τον ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης των 1.5 λίτρων.

The post Υπέροχο Mazda 2 sedan, γιατί αφανίστηκαν τα μικρά φθηνά sedan; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα