Το υδρογόνο θα σώσει τους V8 από την κατάργηση, λέει η Ford

Ο αγώνας για την ηλεκτροκίνηση έχει ως αποτέλεσμα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να βιάζονται να παρουσιάσουν μοντέλαEV, αφήνοντας άλλες «πράσινες» επιλογές όπως το υδρογόνο στην αφάνεια. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι αγώνες σπριντ κι ακριβώς όπως η χελώνα κι ο λαγός, η ώρα του υδρογόνου μπορεί να πλησιάζει σιγά-σιγά.

Σύμφωνα με έγγραφα που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από το Muscle Cars and Trucks, η Ford κατοχύρωσε με

δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού υδρογόνου-καύσης που θα μπορούσε να μετριάσει κάποια από τα προβλήματα που συνοδεύουν το υδρογόνο ως καύσιμο. Αντί για ολοκληρωμένο κινητήρα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ford δείχνει πώς σχεδιάζει να αναμειγνύει αέρα και καύσιμο την κατάλληλη στιγμή για βέλτιστη απόδοση.

Για να το θέσουμε πιο απλά, στο υδρογόνο αρέσει να εκρήγνυται, επομένως, ο έλεγχος πότε εκρήγνυται είναι πολύ σημαντικός. Εάν ο κινητήρας δε λαμβάνει το σωστό μείγμα αέρα με καύσιμο, το καύσιμο μπορεί να εκραγεί νωρίς, γεγονός που προκαλεί χτύπημα του κινητήρα, απώλεια ισχύος και πιθανή ζημιά.

Η σχεδίαση της Ford ελέγχει τον αέρα και το καύσιμο ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας άμεσο ψεκασμό για το καύσιμο και πλήρως μεταβλητή ανακύκλωση καυσαερίων (EGR) για τον έλεγχο του αέρα. Ο μεταβλητός χρονισμός της βαλβίδας βοηθά επίσης στον έλεγχο του κατάλληλου χρόνου για την είσοδο αέρα και καυσίμου στον θάλαμο καύσης.

Το σύστημα μπορεί να αυξήσει τη ροή EGR όταν απαιτείται περισσότερη ροπή για τη μείωση της θερμοκρασίας καύσης, μειώνοντας επομένως τις προαναφλέξεις. Όταν απαιτείται λιγότερη ροπή, η ροή EGR μειώνεται, μειώνοντας την ποσότητα του καυσίμου.

Ενώ το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ford δείχνει μόνο έναν κύλινδρο, δεν είναι πέρα ​​από τις δυνατότητες που ελπίζει να κλιμακώσει την τεχνολογία ώστε να διαθέτει πολλαπλούς κυλίνδρους. Αν είμαστε τυχεροί, θα μπορούσαμε να δούμε έναν υδρογονοκίνητο V8 της μάρκας, ο οποίος θα παρέτεινε τη ζωή των σπορ αυτοκινήτων όπως η Mustang για τα επόμενα χρόνια.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το τέλος της γραμμής για πολλούς λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων, αλλά εάν κατασκευαστές όπως η Toyota και η Ford μπορούν να πρωτοστατήσουν με ισχύ καύσης υδρογόνου, οι λάτρεις μπορεί να απολαμβάνουν τον ήχο και την παροχή ισχύος ενός παραδοσιακού κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς να βασίζονται σε μη ανανεώσιμη ενέργεια.

The post Το υδρογόνο θα σώσει τους V8 από την κατάργηση, λέει η Ford appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα