Το νέο Hyundai Kona μοιάζει να προσγειώθηκε από το διάστημα !

Αν το πρώτο Kona σημείωσε εμπορική επιτυχία, το νέο μοντέλο θα σπάσει τα ταμεία, αφού αναμένεται ακόμα πιο φουτουριστικό σχεδιαστικά, με μεγαλύτερες διαστάσεις και πιο πολυτελή διάκοσμο. Η κυρτή μύτη τονίζεται από τη λεπτή “Seamless Horizon Lamp” φωτιστική γραμμή που εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος του οχήματος. Στην ηλεκτρική έκδοση (η μεσαία στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου) είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, χάρη στην κλειστή μάσκα και τις pixelοειδούς σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Πρόκειται για μια νέα μόδα, που

ξεκίνησε από την όγδοοη γενιά του Volkswagen Golf και τη Mercedes EQA, αλλά στο Kona φαίνεται να βρίσκει την πιο αρμονική εφαρμογή της μέχρι τώρα, αφού συνάδει με την όλη διαστημική σχεδίαση, σε αντίθεση με τα προαναφερθένα μοντέλα που δείχνει κάπως ξένη.

Οι θερμικές κι υβριδικές εκδόσεις έχουν πιο αγριωπή εμφάνιση καθώς διαθέτουν πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα με έντονες εισαγωγές αέρα. Ειδικά οι εκδόσεις N Line μπορούν να εξοπλιστούν με μαύρους καθρέφτες και μαύρη οροφή . Η Hyundai είπε ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα, άρχισαν να σχεδιάζουν πρώτα το ηλεκτρικό Kona και στη συνέχεια ακολούθησαν οι υπόλοιπες εκδόσεις. Όπως όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που βασίζονται σε θερμική πλατφόρμα, το τρέχον ηλεκτρικό Kona υπόκειται σε κάποιους περιορισμούς, πράγμα που θέλει να διορθώσει η κορεάτικη εταιρία. 

Η σχεδίαση του πίσω μέρους φέρνει στο μυαλό κάτι από τη φουτουριστική προσέγγιση του Ioniq 5, του πολυβραβευμένου ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai. Λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες, αλλά το Carscoops αναφέρει ότι το νέο crossover θα είναι 150 χιλιοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του και θα φτάνει τα 4.355 χιλιοστά. Τα 60 εξ αυτών θα διατεθούν στο μεταξόνιο, ενώ θα είναι 25 χιλιοστά φαρδύτερο από πριν. Αυτό θα δημιουργήσει μια πιο βολική καμπίνα με επιπλέον χώρο για τα πόδια των πίσω καθισμάτων και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, τομέα όπου χωλαίνει η σημερινή έκδοση.

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, καθώς φαίνεται να έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από το Ioniq 5. Διαθέτει ένα ψηφιακό ταμπλό οργάνων 12.3 ιντσών που ρέει σε ένα αντίστοιχο σύστημα infotainment επίσης 12.3 ιντσών. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού για να παρέχει περισσότερη ευρυχωρία και πρόσθετο χώρο για τα μικροαντικείμενα στο κεντρικό τούνελ. Ενώ στο σημερινό Kona, οι πίσω επιβάτες βιώνουν μέτριους χώρους, η κορεάτικη εταιρία υπόσχεται ότι οι εσωτερικοί χώροι και το πορτ-μπαγκάζ θα είναι αυξημένα. 

Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά μπορούμε να περιμένουμε τα μηχανικά σύνολα του νέου Kia Niro. Δηλαδή ένα τετρακύλινδρο full hybrid σύνολο 1.6 λίτρων με ισχύ 141 ίππων και 264 Nm ροπής, ενώ το Kona EV αναμένεται να φοράει μπαταρία 64 kWh κι ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, με αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 40 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες. Αυτός είναι ένας τομέας που και το σημερινό Kona αριστεύει, αφού προσφέρει πολλή αυτονομία για τα χρήματά του.

The post Το νέο Hyundai Kona μοιάζει να προσγειώθηκε από το διάστημα ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα