Τι Jimny προτιμάτε; Κατσίκι για κατσάβραχα ή πιστάδικο μουράτο;

Απ΄όλα έχει ο μπαξές του ESB, βελτιωτικού οίκου από την Ιαπωνία. Με έδρα την Osaka, προσπαθεί να πιάσει όλα τα γούστα των κατόχων Jimny, είτε αυτά εστιάζουν στη βελτίωση των εκτός δρόμου ικανοτήτων, είτε στην απόδοση σε ασφάλτινες διαδρομές. Σε κάθε περίπτωση, η εξωτερική εμφάνιση αγριεύει χάρη στα πρόσθετα της μάσκας και τις λευκές ζάντες αλουμινίου CLS

TC01, τα φουσκωμένα φτερά με εμφανή τα μπουλόνια, την πίσω αεροτομή με σχήμα ουράς πάπιας και την ίσια απόληξη της εξάτμισης.

Η πιο σημαντική διαφορά είναι η απόσταση από το έδαφος όπου στη μία περίπτωση χαμηλώνει κατά 90 χιλιοστά, ενώ στην άλλη ανυψώνεται κατά 76! Στην πρώτη περίπτωση, οι ζάντες είναι επενδυμένες με ελαστικά 195/50R16 της Nankang, ενώ στην άλλη με Maxis 245/70R16. Η streetάδικη έκδοση ντύνεται με χαμηλούς πομπώδεις προφυλακτήρες, ενώ το ομοζυγωτικό κατσίκι προτιμά πιο λεπτούς προφυλακτήρες που ωφελούν τις γωνίες προσέγγισης κι εξόδου, ενώ εκθέτουν μεγάλο μέρος της ανάρτησης και των ελαστικών σε κοινή θέα, αφήνοντας τη φαντασία να καλπάζει σχετικά με το πόσο περιπετειώδης είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Ο βελτιωτής δεν ασχολήθηκε με τον κινητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι τα Jimny διατηρούν τα εργοστασιακά μηχανικά σύνολά τους. Στην Ιαπωνία, το δημοφιλές μοντέλο διατίθεται είτε με έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 658 κ.εκ. απόδοσης 64 ίππων, είτε με τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων που φοριέται και στα ελληνικά Jimny, απόδοσης 102 ίππων. Οι τιμές που ανακοινώνει η ESB αγγίζουν τα 596.000 ¥ (4.200 € σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) για τη δρομίσια επιλογή και 392.000 ¥ (2.760 €) για όποιον ξέρει γιατί επέλεξε Jimny κι όχι Swift Sport

Δεδομένης βέβαιας της μη πώλησης επιβατικών καινούριων Jimny και της συνεπαγόμενης εκτόξευσης των τιμών των μεταχειρισμένων, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πουλήσετε ακριβά το καμάρι σας και να αποταμιεύσετε τα επιπλέον χρήματα για να αποκτήσετε το πολυαναμενόμενο πεντάθυρο κι υβριδικό Jimny, που αναμένεται να είναι το πιο ολοκληρωμένο Jimny που κατασκευάστηκε ποτέ.

The post Τι Jimny προτιμάτε; Κατσίκι για κατσάβραχα ή πιστάδικο μουράτο; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα