Θα αγοράζατε ένα τηλεκατευθυνόμενο της Tamiya σε κλίμακα 1:1;

Θυμάστε όταν ήσαστε παιδί; Φτιάχνατε μια απλή ράμπα κι απογειώνατε το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι σας και σκεφτόσασταν πόσο υπέροχο θα ήταν μπορούσατε να μικρύνετε ώστε να βρεθείτε πίσω από το τιμόνι του. Ε τώρα μπορείτε, αν και δε χρειάζεται να αλλάξετε τις διαστάσεις σας, επειδή το Wild One έχει μεγαλώσει και διατίθεται πλέον σε κλίμακα 1:1. Και ναι, σε κάποιες χώρες είναι απολύτως νόμιμο για χρήση στον δρόμο.

Τεχνικά, το Wild One Max

είναι μεγαλύτερο από 1:1, επειδή η εταιρία πίσω από αυτό, η Britain’s Little Car Company – τη γνωρίσαμε επειδή φτιάχνει διάφορα supercars σε σμίκρυνση, όπως αυτή εδώ η Ferrari 250 Testa Rossa– άκουσε τα αιτήματα των πελατών για το πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε το 2021 κι εισήγαγε ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Αυτές περιλαμβάνουν την αλλαγή του σχεδιασμού της μπροστινής ανάρτησης για τη βελτίωση της ορατότητας, την αλλαγή των πίσω βραχιόνων με διπλά ψαλίδια και την ενίσχυση της απόδοσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι η διεύρυνση του αμαξώματος κατά 100 χιλιοστά για να φιλοξενήσει δύο καθίσματα αντί για ένα.

Έτσι, το αυτοκίνητο παραγωγής δεν είναι ένα ακριβές αντίγραφο του κιτ Tamiya που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985, αλλά είναι αρκετά κοντά ώστε όποιος θυμάται το πρωτότυπο, να το αναγνωρίσει αμέσως. Κι ακόμα κι αν δεν είναι αρκετά ικανό για να κάνει τα τρελά ακροβατικά που μπορεί να έχετε υποβάλει το πρωτότυπο, θα απολαύσει και με το παραπάνω μια βόλτα εκτός δρόμου.

Τα ελαστικά εκτός δρόμου Maxxis 14 ιντσών συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης του πισωκίνητου οχήματος, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 270 χιλιοστά. Στο εσωτερικό – ό,τι υπάρχει από δαύτο τέλος πάντων – θα βρείτε bucket καθίσματα Cobra, ζώνες τεσσάρων σημείων και μια οθόνη 5 ιντσών, με πιστοποίηση IP για προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Τα αυτοκίνητα 100 Launch Edition τροφοδοτούνται από οκτώ αφαιρούμενα πακέτα μπαταριών που συνολικά προσφέρουν 14.4 kWh αποθήκευσης ενέργειας κι η εταιρεία λέει ότι το όχημα των 500 κιλών μπορεί να φτάσει τα 60 μίλια/ώρα (96 χλμ/ώρα). Αυτό είναι το διπλάσιο από το αρχικό πρωτότυπο LCC Wild One και πιθανότατα πολλοί θα επιλέξουν το προαιρετικό παρμπρίζ για τις στιγμές που κυκλοφορούν στην άσφαλτο.

Περισσότεροι από εννέα στους 10 από όσους κατέθεσαν προκαταβολή δήλωσαν ότι θα ήθελαν να μπορούν να το χρησιμοποιούν στον δρόμο, επομένως τα αυτοκίνητα Launch Edition που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη θα συνοδεύονται επίσης από ένα κιτ που θα το επιτρέπει, αξιοποιώντας τους ίδιους κανόνες τετράκυκλων που καλύπτουν τα Citroen Ami και Renault Twizy. Οι πρώτες παραδόσεις δε θα πραγματοποιηθούν πριν το 2024, αλλά το Wild One Max θα παρουσιαστεί πλήρως στο κοινό αργότερα μες στη χρονιά, οπότε και θα μάθουμε περισσότερα για την τιμή αγοράς, την αυτονομία και τις επιδόσεις.

The post Θα αγοράζατε ένα τηλεκατευθυνόμενο της Tamiya σε κλίμακα 1:1; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα