Αν το νέο Tesla Model 3 είναι έτσι, τότε ομορφαίνει επικίνδυνα !

Τα Tesla δεν είναι ιδιαίτερα κομψά σε σχεδίαση. Με εξαίρεση το αρχικό Model S, που παραμένει επίκαιρο ακόμα και σήμερα, τα υπόλοιπα μοντέλα μοιάζουν με αλλοιώσεις του πρωτότυπου σχεδίου και σίγουρα δεν είναι τα πιο καλλίγραμμα μοντέλα της κλάσης τους. Βέβαια, η εξαιρετική τεχνολογία κι η ηλεκτρική πρωτοπορία υπερτρερούν στην πλάστιγγα των αγοραστών, για αυτό κι η αμερικάνικη εταιρία πουλάει όσα μοντέλα μπορεί να παράξει, ενώ ταυτόχρονα χτίζει συνεχώς καινούρια εργοστάσια.

Η Tesla

βρίσκεται σε πορεία παρουσίασης μιας πλήρως αναθεωρημένης έκδοσης του Model 3 κι αυτά τα ενδιαφέροντα renderings μάς προσφέρουν μια πρόγευση για το πώς μπορεί να φαίνεται το πίσω μέρος. Να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι βλέπετε δεν προέρχεται από την επίσημη Tesla αλλά είναι προϊόν επεξεργασίας από τον χρήστη του Twitter CYBRTRK420,  με βάση μια εικόνα που διέρρευσε πρόσφατα στο Διαδίκτυο. Αν κι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε σε αυτό το στάδιο πόσο ακριβή είναι τα renderings, σίγουρα θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν τα ενημερωμένα πίσω φώτα του EV μοιάζουν έτσι στην πραγματικότητα.

Πέρα από την αναθεωρημένη εξωτερική σχεδίαση, εννοείται ότι το ανανεωμένο Tesla Model 3 θα έχει διαφορετικό εσωτερικό. Δε θα απεμπολήσει την προσέγγιση της λιτότητας και του περιορισμού των διακοπτών. Μια εικαστική απόδοση της καμπίνας που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στο Twitter την απεικονίζει με πολλά στοιχεία που πρωτοείδαμε στα Plaid. Οι βραχίονες πίσω από το τιμόνι έχουν αφαιρεθεί, το ίδιο το τιμόνι ακροβατεί μεταξύ του yoke των Plaid και του στρογγυλού τιμονιού στο τρέχον Model 3, έχοντας πλέον περισσότερους διακόπτες, τη στιγμή που η οθόνη είναι σε οριζόντια διάταξη. Θυμίζουμε ότι στο σημερινό βρίσκεται σε κάθετο προσανατολισμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν έχουν δημοσιευθεί πραγματικές εικόνες του αναθεωρημένου εσωτερικού του αυτοκινήτου, επομένως δε γνωρίζουμε ακόμη αν θα μοιάζει με αυτήν την απόδοση.

Παραμένοντας στο τρέχον μοντέλο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές προσφέρεται πλέον η επιλογή του Long Range με αποκλειστικά πίσω κίνηση. Πρόκειται δηλαδή για έκδοση με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα (το ελληνικό Long Range είναι τετρακίνητο), μια μίξη του πισωκίνητου SR+ με την μπαταρία του μεγάλου αδελφού. Χάρη στη μικρότερη κατανάλωση, υπόσχεται 620 χιλιόμετρα αντί για 602 του τετρακίνητου, ενώ είναι και κατά λίγο ισχυρότερο από το SR+. Αν κι η Tesla δε συνηθίζει να ανακοινώνει την ιπποδύναμη των μοντέλων της, βλέπουμε ότι το 0-100 έρχεται σε 5.9″, αντί για 6.1″ του SR+. Αν συνυπολογίσουμε ότι η μεγαλύτερη μπαταρία έχει επιπλέον βάρος, καταλαβαίνουμε ότι είναι ρυθμισμένο στο να αποδίδει κάμποση παραπάνω ισχύ.

Έχοντας δοκιμάσει το αποκλειστικά πισωκίνητο SR+, απολαύσαμε το γλυκό του ζύγισμα και την παιχνιδιάρικη οδική συμπεριφορά. Αν δεν ήταν το μη απενεργοποιούμενο ESP, το Model 3 θα μπορούσε να πλαγιολισθαίνει κατά βούληση. Η επιλογή ενός ακόμα συνδυασμού είναι υπέρ του καταναλωτή, που έχει περισσότερες διαθέσιμες εκδόσεις για να βρει αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες του.

The post Αν το νέο Tesla Model 3 είναι έτσι, τότε ομορφαίνει επικίνδυνα ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα