Τετρακίνητο Audi S4 V8 παντρεύεται με αμάξωμα παλιού Vauxhall

Χάρη σε μια ολοκληρωμένη μεταμόσχευση συστήματος μετάδοσης κίνησης από ένα Audi S4 του 2004, είναι πολύ πιθανό αυτό το Victor να σας καταπλήξει στα φανάρια, ενώ αν το πετύχετε στην Εθνική, θα φτάσει τα 250 χλμ/ώρα (άτιμε εργοστασιακέ κόφτη).

Η προέλευση της κατασκευής μπορεί να εντοπιστεί πίσω στο 1994, όταν ο Βρετανός λάτρης των Vauxhall, Paul Martin, έπεσε πάνω σε ένα παλιό Victor που ήταν παρατημένο

σε έναν αχυρώνα από τη δεκαετία του 1960, αφού τα σχέδια του παλιού του ιδιοκτήτη να το μετατρέψει σε αγωνιστικό όχημα, είχαν ναυαγήσει. Χρειάστηκε να περάσουν άλλα 19 χρόνια πριν ο Martin το μετατρέψει στο αυτοκίνητο που είναι τώρα.

Πρώτα τροποποίησε το αμάξωμα σε διθέσιο και στη συνέχεια μεταμόσχευσε τον εξοπλισμό κίνησης του Audi, ήτοι τον V8 4.2 λίτρων των 344 ίππων του S4 και το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic έξι σχέσεων. Πρόκειται για τεράστια βελτίωση σε σχέση με τον τετρακύλινδρο 1.6 λίτρων εκείνης της εποχής. Η Vauxhall ανακοίνωνε 70 ίππους, αλλά δυναμομετρήσεις αποκάλυπταν ότι η πραγματική ισχύς ήταν πιο κοντά στους 60 ίππους.

Ο Martin άλλαξε ολόκληρη την καλωδίωση, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι ανέσεις που ήταν διαθέσιμες στον δωρητή Audi εμφανίζεται στο βρετανικό sedan της δεκαετίας του 1960, όπως ABS, ESP, κεντρικό κλείδωμα, κλιματισμός, θερμαινόμενα κι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και paddles για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το Victor έχει ακόμη και τη θύρα διάγνωσης OBD του S4.

Το S4 ήταν ένα γρήγορο αυτοκίνητο στην εποχή του, ικανό για το 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6″, αλλά τα χρόνια που μεσολάβησαν αποκάλυψαν ότι ο κινητήρας V8 υποφέρει από προβλήματα με την αλυσίδα χρονισμού, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητήρα, καθιστώντας την επισκευή δύσκολη κι ακριβή. Παρά το γεγονός ότι ο κινητήρας-δότης είχε καλύψει λιγότερα από 100.000 χλμ, ο Martin αποφάσισε να προβεί στην εργασία προληπτικά.

Αν και τέτοια αυτοκίνητα σπανίως πιάνουν καλά χρήματα ως μεταχειρισμένα, κάποιος μοιράστηκε προφανώς το πάθος του καθώς το αυτοκίνητο, το οποίο πουλιόταν για 28.500 €, άλλαξε πρόσφατα χέρια για άγνωστο ποσό.

The post Τετρακίνητο Audi S4 V8 παντρεύεται με αμάξωμα παλιού Vauxhall appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα